„Algirdo promenados“ 4-iuose daugiabučiuose bus įrengti 1–4 kambarių butai nuo 26 iki 86 kv. metrų. Komplekse taip pat įsikurs keli dviaukščiai 117 kv. m butai su atskirais įėjimais ir terasomis. Projekte numatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, o dviračiams, paspirtukams, vežimėliams ir kitam inventoriui laikyti bus įrengta bendrojo naudojimo patalpa.

Keturi skirtingo aukštingumo „Algirdo promenados“ pastatai suformuos privatų U formos kiemą su žalia promenada link Šv. Stepono bažnyčios ir atkuriamo Šv. Stepono skvero.

Šalia namų esanti erdvė skirta gyventojų laisvalaikiui

„Mūsų statomas kompleksas atitinka šiuolaikišką „kiemo be automobilių“ idėją, kai visa erdvė šalia namų skiriama gyventojų laisvalaikiui. Ši sostinės vieta išsiskiria puikia infrastruktūra bei patogiu susiekimu su visais Vilniaus mikrorajonais, o tiems, kuriems automobilis yra būtinybė, numatytos patogios požeminės automobilių stovėjimo vietos“, – sako „Lithome“ direktorė Rasa Radovičienė.

„Lithome“ vadovė pabrėžia, kad kuriant komplekso dizainą ypatingas dėmesys buvo skirtas architektūrai ir fasado medžiagoms. Namų forma ir stogai moderniai atkartos ryškiausius Vilniaus Senamiesčio bruožus, o fasadai išsiskirs kokybe ir santūriu lakoniškumu. Be to, visi komplekso pastatai turės išskirtinumo, tačiau dailiai derės tarpusavyje. Komplekse bus itin platus butų su kiemeliais ir terasomis pasirinkimas, o iš viršutinių aukštų atsivers Vilniaus panorama.

Pirmuose aukštuose planuoja įsikurti kavinukės, parduotuvėlės ir grožio salonai

Dviejuose pastatuose bus įrengta 11 komercinių patalpų, kurių plotas bus nuo 30 iki 60 kv. metrų. Tikimasi, kad jose įsikurs įvairias paslaugas teikiančios įmonės: kavinukės, grožio salonai, medicinos paslaugų kabinetai ar parduotuvės.

Naujai statomo mikrorajono patrauklumą didins Algirdo gatvėje ir aplink plečiami dviračių ir pėsčiųjų takai, kuriais Senamiestį bus galima pasiekti per keletą minučių.

Projekto architektai – Irina Gečienė ir Algis Bielinis iš UAB „Senojo miesto architektai“. Statybas planuojama pradėti 2022 m. I ketv., o baigti – 2023 m. II ketv.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)