Vakare – vienas privalomas darbas

Pažintį su seminarija pradėkime nuo pasakojimo apie seminaristų kasdienybę. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad seminaristai, priešingai nei kitų aukštųjų mokyklų studentai, negali niekur įsidarbinti, nes pasiruošimas kunigystei reikalauja „full time“ įsipareigojimo? Bet apie viską – nuo pradžių.

Seminarijos studentų, kitaip – klierikų, diena prasideda anksti – jau 6.45 val. ryte jie susirenka koplyčioje, kurioje maldoms ir meditacijoms skiria pusantros valandos. Vėliau keliaujama pusryčiauti, pasistiprinus prasideda paskaitos. Jos dažniausiai trunka iki pietų.

„Vidury dienos turime trumpą stabtelėjimą – susirenkame koplyčioje ir 10-15 minučių skiriame maldai. Jei po pietų nėra paskaitų, seminaristai arba mokosi individualiai, arba kitaip leidžia laisvą laiką, pavyzdžiui, reikalui esant, keliauja į miestą“, – pasakoja seminarijos rektorius kun. Andžej Šuškevič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)