Įsakymą dėl lėšų skyrimo tako tiesimui šią savaitę pasirašė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Turime tikslą suteikti galimybes visiems laisvę judėti patogiai, keisti judėjimo įpročius visoje šalyje ir rinktis aplinkai draugiškas transporto priemones. Viena iš priemonių – plėtoti pėsčiųjų ir dviračių takus visoje šalyje, pritaikant juos žmonėms su individualiais poreikiais. Tikimės, kad gyventojai rinksis ir naudosis įvairiomis darnaus judėjimo alternatyvomis ir gyvens sveikesnį gyvenimą švaresniuose miestuose“, – sako susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Apie 2 km ilgio naujasis Elektrėnų pėsčiųjų ir dviračių takas bus nutiestas judrioje miesto vietoje ir drieksis per miesto traukos centrus: nuo Draugystės – Pergalės gatvių sankryžos iki Abromiškių reabilitacijos ligoninės.

Šis takas bus pritaikytas ir žmonėms su individualiais poreikiais. Ant tako numatyta įrengti ir poilsio zonas.

Per artimiausius metus Lietuvoje bus plečiamas visas pėsčiųjų ir dviračių takų tinklas. Šiemet dviračių ir pėsčiųjų takams, pritaikytiems žmonėms su individualiais poreikiais, tiesti ar rekonstruoti jau skirta virš 715 tūkst. Eur ES fondų investicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)