Pirmąją festivalio „Vilnius – atvira muzikos salė“ dieną Viktoras Diawara pristatys 8 naujas kompozicijas iš dar neišleisto „Elektroninių sutartinių“ albumo, kuriame susilies autentiški aukštaitiškų sutartinių skambesiai ir elektroninės muzikos garsai. Staigmenų žada ir kiti festivalio dalyviai.

Asociacija AGATA, agentūra „Go Vilnius“ ir Vilniaus miesto savivaldybė kiekvienais metais ypač daug lankytojų susilaukiančią Knygų mugės „Muzikos salės“ programą nusprendė perkelti į miesto gatves. Liepos mėn. 23-25 dienomis sostinės skirtinguose mikrorajonuose bus įrengtos 7 muzikos scenos, kuriose per tris dienas įvyks daugiau nei 50 pasirodymų. Organizatoriai teigia, kad renginiai turėtų padėti atskleisti gyvenamųjų rajonų kultūrinį potencialą, atsigauti nuo pandemijos nukentėjusiems muzikantams ir auginti Vilniaus 700-ojo gimtadienio šventę.

Nors tokios ir panašios šventės neretai rengiamos sostinės centre, „Vilnius – atvira muzikos salė“ persikels į rajonų kiemus. Koncertų scenos bus įrengtos Antakalnyje, Jeruzalėje, Karoliniškėse, Lazdynuose, Naujojoje Vilnioje, Ozo parke ir Žirmūnuose. Taip siekiama muziką ir kultūrą paskleisti ne tik Senamiestyje, bet ir visame mieste.

Festivalio programą galite rasti čia: www.700vilnius.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)