Kai gyventojų nėra namuose, galima kurjerio paprašyti, kad paliktų siuntą kieme esančiame būstomate.

„Kadangi „Bajorų alėjos“ – atokiau nuo miesto centro, prekybos centrų, o arčiau gamtos, nuo čia iki artimiausio įprasto paštomato reikėtų vykti automobiliu. Tad čia būstomatas – itin aktualus. Pasiūlėme gyventojams išbandyti šią inovaciją, tikimės, kad bus patogu“, – rašoma „Eikos“ pranešime.

„Bajoruose stovi pirmas paštomatas pasaulyje, nepriklausantis jokiai kurjerių kompanijai, aptarnaujantis tik aplinkinius namus ir SMS žinutėmis valdomas pačių gyventojų. Pagamintas nuo A iki Z Lietuvoje. Mūsų sukurtos technologjios, nereikalaujančios elektros ar GSM ryšio, dėka, jis taip pat yra ir pigiausias paštomatas pasaulyje. Įdiegiamas per pusvalandį, be jokio poreikio derinti laidų pravedimą ar pamatų liejimą. Toks pigus ir patikimas, kad jį galima statyti prie kiekvieno daugiabučio, gyvenvietės, bibliotekos, mokyklos, darželio, gamyklos.

Kodėl pirmas toks paštomatas stovi Bajoruose? Todėl, kad jo čia reikia. Šalia šio naujai Eikos išvystyto projektas nėra prekybos centrų ar parduotuvių, per kilometrus aplinkui nestovi nei vieno LP Express, DPD, ar kitos kurjerių kompanijos paštomato. O ar jums tokia inovacija neprašviesintų gyvenimo?“, – pasakoja Būstomato kūrėjas Šarūnas Barauskas.