Neatrastų vietų ieškojimas virto azartu

Ieva į Vilnių studijuoti atvyko prieš septynerius metus. Mergina jau yra baigusi grafinio dizaino bakalauro studijas, šiuo metu fotografijos ir medijos meno studijose siekia magistro laipsnio. Pati Ieva pripažįsta, kad videomedžiagos kūrimas ir dalinimasis ja „Tik Tok“ programėlėje yra jos laisvalaikis, kuris glaudžiai siejasi ir su studijuojamu dalyku.

Paklausta, kodėl ėmėsi taip uoliai tyrinėt sostinę, mergina prisimena, kad savo aplinkoje dažnai girdėjusi kalbas, neva Vilnius – nuobodus miestas.

„Aš labai dažnai girdėdavau, kad Vilnius neįdomus, sovietinis miestas, tačiau prasidėjus studijoms, kurios vyko Senamiestyje, iškart pamačiau, kad čia visgi yra kažkas įdomaus. Pradėjau atrasti vietas, o tada jau pagavo azartas, galvojau, ar pasieksiu tokių atradimų dugną. Ir per septynerius metus to dugno dar nepasiekiau“, – sako Ieva.


Tikisi, kad atrastų vietų žmonės neužplūs

Vilniaus paslaptis įminti siekianti mergina teigia, kad naujų miesto vietų specialiai neieško.

„Prieš eidama pasivaikščioti, naujų vietų internete neieškau. Tiesiog einu, pamatau gatvę, kurioje dar nesu buvusi, ar kiemelį, kuriame nesilankiau, ir užsuku ten. Apžiūriu, kartais nieko įdomaus nebūna, o kartais kuo tolyn einu, tuo įdomesnių dalykų atrandu“, – įspūdžiais dalinasi pašnekovė.

Mergina priduria, jog būna ir tokių situacijų, kuomet atradusi naują vietą mieste ji ilgai svarsto, ar pasidalinti ja su sekėjais bus teisingas žingsnis. Pasak Ievos, nufilmavusi ir dalinimuisi paruošusi videomedžiagą, kartais ji nedrįsta jos viešinti.


„Galvoju, o kas bus, jei į naujai atrastą vietą pradės plūsti žmonės – juk tose vietos, ar aplink jas, yra gyvenama. Jei apsvarsčiusi nusprendžiu, kad viskas turėtų būti gerai, tada dalinuosi ir tikiuosi, kad tos vietelės neužpuls žmonės“, – sako slaptų vietų Vilniuje atrandanti Ieva.

Pagal Ievos video vilniečiai rengia ekskursijas

Paklausta, ar jos kuriama videomedžaga sulaukia atgalinio ryšio iš pačių vilniečių, mergina patikina – žinučių iš sostinės gyventojų ji tikrai gauna.

Pasak Ievos, vilniečiai nori sužinoti daugiau įvairesnių dalykų, pavyzdžiui, kas įdomaus yra Užupyje arba Senamiestyje. Malonus dalykas, sako pašnekovė, kai žmonės parašo, kad po Vilnių keliavo pagal jos kurtą videomedžiagą.

„Kartais žmonės patys man parašo apie naujas vietas, kurie jas atranda ir kurių nei aš, nei jie iki tol nežinojo. Man tai panašu į visuomenės įtraukimą į Vilniaus paslapčių atradimą“, – sako Ieva ir priduria, kad dažniausiai vilniečiai ieško fotogeniškų vietų, kuriose taip ir norisi fotografuotis.


Vilnių tyrinėjanti mergina turi dvi savo mėgstamiausias vietas. Viena jų – kiemelis Dominikonų gatvėje – jame galima išvysti vijokliais apaugusią sieną, taip pat einant pro šį kiemelį galima sutrumpinti kelią iki Totorių gatvės.

Kita vieta – Užupyje. Už Užupio gimnazijos yra Altanos kalnas, ant kurio pastatytos supynės – ant jų supantis matosi matyti visas Vilniaus senamiestis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)