Kriteriumas – tai dviračių kultūra garsėjančiose šalyse, tokiose kaip Belgija ir Olandija, itin populiarios dviračių varžybos, kurios vyksta uždaroje žiedo formos trasoje. Vienas daugiausiai dėmesio pasaulyje sulaukiančių kriteriumų – Belgijoje vykstantis „Aalst Criterium“, kuriame, iš karto kitą dieną po prestižiškiausių pasaulyje dviračių lenktynių „Tour de France“, varžosi šių varžybų etapų nugalėtojai. Siekiant populiarinti tokio formato lenktynes Lietuvoje, naktiniame Vilniaus kriteriume be dviračių bus galima varžytis ir riedučiais bei paspirtukais.

Naktinio Vilniaus kriteriumo organizatoriai sako, jog šiemet tai bus pirmasis sporto renginys, kai varžytis galės ne tik aukšto meistriškumo sportininkai, bet ir visi norintys.

„Ypač raginame atvykti šeimas su vaikais ir kartu stoti prie starto linijos, nes pastaraisiais metais karantino suvaržymai itin skaudžiai atsiėjo vaikų fiziniam aktyvumui. Šių metų naktinis Vilniaus kriteriumas – ne tik profesionalų varžybos, bet ir puiki galimybė aktyviai pradėti vasaros atostogas“, – sako vienas iš organizatorių, „Tiketa Tour“ vadovas Gvidas Aukštuolis.

Siekiant užtikrinti renginio dalyvių saugumą ir laikantis visų karantino reikalavimų, šiemet vienos kategorijos dalyvių skaičius bus ribojamas iki 150-ies. Iš viso dalyviai pasiskirstys net į aštuonias skirtingas kategorijas. Jauniausia dalyvių grupė – vaikų paspirtukininkų nuo 3 iki 6 metų amžiaus.
Renginio iniciatorius, buvęs profesionalus dviratininkas, kriteriumo idėją iš Vakarų Europos šalių į Lietuvą atvežęs Marius Bernatonis, sako, jog renginys išsiskirs ne tik įvairaus amžiaus dalyviais bei jų pajėgumais, bet ir savo koncepcija.

„Pirma, renginys vyks būtent ketvirtadienį. Tai dalyviams leis laisvai planuotis savo ateinantį savaitgalį. Antra, varžybos prasidės tik 19 val., todėl visi norintys spės atvykti po dienos darbų. Trečia, tai itin žiūrovo akiai patrauklios varžybos, nes trasą sudarys vientisas ratas, kuris bus prieinamas ir matomas iš bet kurio trasos taško, tad dalyvių draugai ir artimieji galės palaikyti juos visų varžybų metu“, – lenktynių idėją aiškina M. Bernatonis.

Jis priduria, kad vienas varžybų ratas sudarys 970 metrų. Jauniausiems dalyviams užteks įveikti vieną ratą paspirtukais, o pajėgiausiems – net 35 ratus dviračiu. Varžybų trasa drieksis Gedimino prospektu, A. Jakšto, Kaštonų ir Vasario 16-osios gatvėmis.

Renginio programa

17.00 val. – Aptveriama trasa, ženklinimas.

18.30 val. – Registracija.

19.00 val. – Vaikų 3–6 metų startas su paspirtukais. 1 ratas.

19.20 val. – Vaikų su dviračiais važiavimas. Vaikai nuo 6 iki 12 m. 3 ratai.

19.40 val. – Vaikai su dviračiais nuo 13 iki 15 m. 10 ratų.

20.10 val. – Riedučių važiavimas (mėgėjams ir sportininkams). Vyrai ir moterys (nuo 13 m.). 8 ratai.

20.30 val. – Dviratininkai mėgėjai ir pradedantieji vyrai ir moterys (nuo 16 m.). 20 ratų.

21.20 val. – Dviratininkai mėgėjai ir sportininkai. 25 ratai.

22:00 val. – Dviratininkai sportininkai. 30 ratų.

22:30 val. – Fiksuotos pavaros dviračiai. 25 ratai.

23.00 val. – Apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)