– Kodėl du Lietuvos didmiesčiai: Vilnius ir Kaunas, nuolat konkuruoja? Atrodo, kad tokios konkurencinės kovos nėra nei tarp Klaipėdos ir Vilniaus, nei tarp Klaipėdos ir Kauno.

Visų pirma, miestams yra sunku konkuruoti su sostine. Ji turi visokeriopą patrauklumą ekonominės veiklos, socialinio-kultūrinio gyvenimo įvairovės, didesnių gyvenimo galimybių ir intensyvesnio miestietiško gyvenimo būdo prasme. Vis dėlto manau, kad tas konkurencinis fonas duoda daugiau privalumų negu minusų – juk tada miestai verčiami ieškoti išskirtinumo.

Kita vertus, sostinėje galima nieko nedaryti, nes tai tiesiog yra sostinė, ten vis tiek veiks pagrindinės valdžios institucijos: Vyriausybė, Seimas, pagrindinės įmonės, bus kuriamos geriausios ir geriausiai apmokamos darbo vietos. Tai yra sostinės fenomenas ir kitiems miestams su juo reikia ne konkuruoti, o kaip tik ieškoti savitumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)