Atsižvelgiant į saugumo reikalavimus šalyje, šiemet ėjimo iniciatyvos organizatoriai pasivaikščiojimą bei kitas su ėjimu susijusias aktyvacijas rengs ne vieną, o dvi dienas, dalyvius išskirstydami į grupes po 50 asmenų. Startuojama bus intervalais po keliolika minučių. Starto zonoje visi dalyviai privalės dėvėti apsaugines veido kaukes ir tarpusavyje turės išlaikyti saugų 2 metrų atstumą.

„Pirmą kartą istorijoje eisime net dvi dienas. Tokį sprendimą priėmėme siekdami užtikrinti maksimalų dalyvių saugumą, tačiau kartu suprasdami, jog šiandien tiesiog negalime pamiršti emocinės žmonių sveikatos, o fizinis aktyvumas yra vienas svarbiausių jos puoselėjimo elementų. Tikime, kad įkvėpti dalyvius pozityvių emocijų padės ir ypatingai vaizdingas renginio maršrutas. Dalyvius kviesime atrasti žaliąjį Žvėryno rajoną ir žaviausius jo takus“, – sako mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja ir sveikatingumo iniciatyvos organizatorė Vlada Musvydaitė.

Kviečia apsipirkti vien už žingsnius

Šeštąjį kartą Vilniuje ir šešioliktąjį kartą Lietuvoje vyksiančios sveikatingumo iniciatyvos tikslas – skatinti skirtingo amžiaus gyventojų fizinį aktyvumą bei puoselėti kasdieninio vaikščiojimo įpročius. „IKI Ėjimo varžybų“ metu dalyviai kviečiami įveikti 15 000 žingsnių arba 10,5 kilometrų ilgio maršrutą, o taip ne tik pajudėti, bet ir susipažinti su naujais pažintiniais objektais. Virtualų ir profesionaliai įgarsintą maršrutą visi dalyviai gali rasti nemokamoje mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje „#walk15“.

„Skatiname eiti, tačiau tikrai nebūtina įveikti viso maršruto – svarbu pasivaikščioti. Dėl šios priežasties maršrutą esame suskirstę į keletą zonų, kuriose dalyviai gali pailsėti ir susipažinti su kitomis sveikatingumo bei aktyvumo veiklomis. Įveikusius 5000 žingsnių pasitiks aktyvios šeimos zona po atviru dangumi, kurioje aktyvios pramogos bei trenerių užsiėmimai lauks visų šeimos narių, nepriklausomai nuo jų amžiaus. Pailsėję ir įveikę dar 5000 žingsnių dalyviai pasieks 10 000 žingsnių sveikatingumo zoną, kurioje galės susipažinti su inovatyviais sporto įrenginiais bei gauti profesionalių sporto medikų patarimų jiems rūpimais klausimais“, – ėjimo maršruto sustojimus pristato V. Musvydaitė.

IKI Ėjimo varžybos

Už įveiktą maršrutą visi iniciatyvos dalyviai yra apdovanojami specialiais, aplinkai draugiškais ėjimo iniciatyvos medaliais, o toliau juos pasitinka viena įdomiausių iniciatyvos sudedamųjų dalių – unikali apsipirkimo už žingsnius erdvė. Šioje zonoje dalyviai gali išleisti visus mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje surinktus žingsnius, įsigydami norimų, iniciatyvos partnerių įsteigtų produktų sau ar savo keturkojams augintiniams.

„Dalyvių sukaupti žingsniai tampa tarsi valiuta. Na, o šiemet apsipirkimo už žingsnius erdvė bus kaip niekada gausi. Žingsnių turguje dalyvių lauks netoli 60 tūkst. skirtingų vaisių bei daržovių, o greta dalyvių lauks dešimtys tūkstančių kitų renginio partnerių įsteigtų sveikatai palankių maisto produktų, mineralinio vandens, puikių nuolaidų ir net gardumynų keturkojams“, – sako iniciatyvos organizatorė.

Nemokama ėjimo iniciatyva „IKI Ėjimo varžybos 2021“ Vilniuje vyks jau šį šeštadienį ir sekmadienį, gegužės 22-23 d. Visas renginio maršrutas nusidrieks atviroje lauko erdvėje, o dalyviai pasirūpino, kad būtų užtikrintos maksimalios saugumo sąlygos. Dvi dienas truksiančios iniciatyvos pabaigoje bus renkamas ir jauniausiais bei vyriausias ėjimo dalyvis, tad atvykti turiningai pasivaikščioti kviečiami įvairaus amžiaus gyventojai.

Dalyvauti ėjimo iniciatyvoje galima nemokamai, tačiau būtina registracija. Vilniuje vyksiančios „IKI Ėjimo varžybos“ – pirmasis iš trijų šių metų ėjimų. Birželio 19 d. dalyviai bus kviečiami eiti Šiauliuose, o rugsėjo 4 d. – Kaune.

Daugiau informacijos ir nemokama registracija: www.ikiejimovarzybos.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją