Vilniuje, Antakalnyje, trečius metus gyvena turkas Selim, kuris į Lietuvą atvyko paskui meilę. Savo dabartinę žmoną jis sutiko prieš penkerius metus ir nuo to laiko jųdviejų keliai nebeišsiskyrė. Ir nors ši meilės istorija gali atrodyti kaip iš pasakų knygų, visgi įsimylėjėliams teko perplaukti tikrus išbandymų ir vargų vandenynus.

Susidūrė su stereotipais: uošvis nepripažino kitataučio

Iš Turkijos kilęs Selim ir lietuvė Vaida susitiko prieš penkerius metus Čekijoje vykusioje Erasmus+ programoje. Tuo metu Selim Turkijoje studijavo verslo administravimą, o Vaida sėmėsi žinių apie turizmą Kauno kolegijoje. Dabar jie šypsodamiesi sako, kad tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio, tačiau tuo metu kliūčių draugystei tikrai netrūko.

Kaip prisimena Selim, niekas iš bendramokslių Čekijoje netikėjo, kad iš jųdviejų draugystės gali kas nors pavykti. Aplinkiniai manė, kad Selim ir Vaida pasidžiaugs vienas kitu, o kai reikės grįžti į savo gimtąsias šalis, viskas ir pasibaigs. Bet nesibaigė.

„Prisimenu tą dieną, kai aš ir Vaida stovėjome Čekijos oro uoste. Vaidai jau buvo laikas skristi atgal į Lietuvą, o taip nesinorėjo išsiskirti, kamavo nežinomybė. Tada pažadėjau Vaidai, kad aplankysiu ją rugsėjį Lietuvoje. Nežinau, ar ji patikėjo manimi, bet tą savaitę, kai grįžau į Turkiją, iškart ėmiau tvarkyti visus reikiamus dokumentus ir rudenį mes vėl susitikome“, – prisimena Selim.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)