„Davėme startą šio judraus kelio ruožo apsodinimui. Sostinės Oslo gatvėje – itin didelis judėjimas, keliu kasdien pravažiuoja daugybė lengvųjų automobilių, sunkvežimių. Tačiau čia netrūksta ir dviratininkų, keliauja pėstieji, jiems šis kelias – tikras iššūkis, todėl takus nuo gatvės atskirsiantys medeliai taps šiokia tokia užuovėja“, – sako „Švaros brolių“ vykdomasis direktorius Ignas Pranskevičius.

Dvi dešimtis klevų nuspręsta pasodinti palei dviračių taką, kiek toliau nuo jo įrengti ir du suoliukai, pastatyta šiukšliadėžė. Visa tai – „Švaros brolių“ dovana miestui, nuo šiol keliaujantieji pro šalį šioje teritorijoje turės kur prisėsti atsikvėpti.

„Pirmieji ėmėmės veiksmų, kad ši kelio atkarpa taptų draugiškesnė Vilniaus gyventojams ir svečiams. Statydami naują plovyklą šioje miesto dalyje norime parodyti, kad mums rūpi darnūs sprendimai – švaros siekiame ne tik plaudami automobilius, bet ir švarindami aplinką. Tikime, kad verslas turi prie to prisidėti, todėl abejingais raginame nelikti ir kaimynus“, – tikina I. Pranskevičius.

Panašių iniciatyvų „Švaros broliai“ imasi jau nebe pirmą kartą – kaskart atidarydami naują plovyklą skirtingais būdais dovanoja miestui daugiau švaros. Dar seniau jų dėka sostinės Rasų ir Drujos gatvėse ant istorinių pastatų sienų nebeliko grafičių, buvo išdezinfekuotas viešasis transportas, greitosios pagalbos automobiliai, įvairios įstaigos.

„Švaros kultūra mums – labai svarbi, todėl džiaugiamės galėdami savo kompetencijas bei resursus panaudoti ne tik kasdienėje verslo veikloje, bet ir nuolat žengdami socialiai atsakingus žingsnius už jos ribų. Valome, dezinfekuojame, švariname ir drauge kuriame patrauklesnį miestą – gerus darbus daryti visuomet gera“, – komentuoja I. Pranskevičius.

Iki naujos plovyklos atidarymo birželio 1-ąją pasodinti medeliai turėtų visiškai prigyti, o tuomet Dubliškių g. 5 adresas daugeliui taps dar didesne traukos vieta – naujai atidaroma plovykla jau dabar vadinama moderniausia Lietuvoje.

Be įprastų „Švaros broliams“ būdingų tunelinių plovyklų privalumų, čia bus įdiegta ir daugiau aplinkai draugiškų sprendimų, vienas jų – vandens perdirbimo sistema. Nauja plovykla surinks dalį vandens, kuris bus išvalomas ir panaudojamas dar ir dar kartą.

„Atsakomybė – vienas svarbiausių mūsų veiklos principų, jo laikomės tiek versle, tiek gyvenime. Nuolat ieškome ekologiškesnių idėjų, modernesnių sprendimų, norime drauge kurti aplinką, kurioje būtų gera gyventi“, – sako I. Pranskevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)