Vilniečiai ir miesto svečiai apstulbo – senamiesčio gatvėmis „plaukė“ kateris. Vairuotojai ir pėstieji neslėpė nuostabos – kodėl Vilniaus gatvėmis riedėjo prabangus, raudonos spalvos laivas su kapitonu priešakyje?

Šis laivas – tikrai ne kvietimas vykti į pajūrį. Tai – žinutė apie Kalnėnuose statomą kotedžų projektą „Memelhaus“. Jau visai netrukus projekte įsikurs pirmieji gyventojai. Laivas, kaip šio NT objekto simbolis, pasirinktas taip pat neatsitiktinai. Kotedžų kvartalas alsuos vokiškojo laikotarpio Klaipėdos dvasia.

„Išskirtiniam projektui – išskirtinė, drąsi bei akį traukianti reklama. Plaukimas kateriu – puiki pramoga lankantis pajūryje. Įžvelgiame tendenciją, kad ir kotedžus jau įsigiję klientai – drąsūs, nebijantys unikalių sprendimų bei mylintys naujoves. Be to, mėgstantys leisti laiką pajūryje. Šis kvartalas – unikalus savo koncepcija Vilniaus miesto kontekste“, – sako nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Groupinvest“ direktorius Edvard Račevskij.

Projekto vystytojai pasirinko itin originalų sprendimą – atkurti pajūrio dvasią Vilniaus mieste. Kvartalo puošmena – fachverko stiliumi dekoruoti kotedžų fasadai. Jie primena vokiškojo laikotarpio Klaipėdą, dar vadintą Mėmeliu. Būtent šis dizaino sprendimas sukuria amžinų atostogų prie jūros atmosferą.

„Kuriant šį kotedžų kvartalą pagrindinė mintis buvo – mažytė gyvenvietė ir joje tvyranti miestelio atmosfera. Norėjome netipinio ir nenuobodaus kvartalo išplanavimo, todėl kotedžai išdėstyti ne viename lygmenyje. Taip pavyko sukurti individualesnes ir privatesnes erdves kiekvieno namo gyventojui“, – pasakoja architektė.

Šiuo metu Vilniuje kotedžų projektų pasirinkimas tikrai nemažas. „Memelhaus“ projekto plėtra besirūpinančios įmonės „RED M“ direktorė Elina Mesengiser-Garber pastebi, kad rasti unikalios architektūros ir drąsaus dizaino sprendimo kvartalą yra išties sunku. Dažniausiai statytojai pasirenka tradicinius elementus – tinką ir klinkerio plyteles.

„Išskirtiniai ir analogų neturintys fasado sprendimai suteikia turtui likvidumo. Jei kada nors gyvenime užsimanysite pokyčių – įsigyti naują būstą, parduoti neeilinio eksterjero kotedžą bus kur kas lengviau. Kur jūs mieliau rinktumėtės gyventi – tradiciniame ar išskirtinio dizaino kotedže? Kai pasiūla yra išties nemaža, klientai ieško naujų ir dar nematytų sprendimų“, – sako E. Mesengiser-Garber.

Žinoma, svarbiausias dalykas, renkantis naują būstą – vieta. „Gyventi Kalnėnuose tampa prestižu. Centras pasiekiamas labai greitai, kuriasi nauji individualių namų, kotedžų kvartalai. Visai šalia „Memelhaus“ – privati pradinė „Karalienės Mortos mokykla“. Dėl galimybės mokytis šioje mokykloje tėvai veža vaikus iš viso Vilniaus, o nuo naujųjų namų šią švietimo įstaigą pasieksite pėstute“, – pasakoja NT ekspertė.

Projekte „Memelhaus“ jau pastatyti 36 A+ energinio naudingumo klasės kotedžai. Visi jie yra vienodo dydžio – apie 102 kv. m. ploto bei trijų aukštų. Kiekvienas kotedžas turi atskirą įėjimą iš lauko, kiemelį su terasa bei dvi automobilių stovėjimo vietas. Į projektą investuojama 3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)