„Miestas yra greitai kintantis organizmas, kuris turi prisitaikyti prie gyventojų poreikių. Ilgą laiką teritorija, kurioje įsikūręs šis stadionas, buvo pramoninė, bet dabar drastiškai transformuojasi. Matydami, kad Paupio, Aukštaičių ir Manufaktūrų gatvėse kyla daugiabučiai, nusprendėme prie žmonių priartinti sporto infrastruktūrą, paverčiant seną, menkai naudojamą stadioną šiuolaikiška, atvira sporto erdve“, - sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Pasak vicemero, esamas stadionas pasižymi netipiškos formos senu asfalto bėgimo taku, jame įrengta asfaltuota krepšinio aikštelė ir ne itin prižiūrėta natūralios žolės futbolo aikštė. Tačiau aikštynas yra sklype prie pat Vilnios upės, gražioje vietoje, tad turi potencialo tapti patrauklia laiko praleidimo vieta, rašoma savivaldybės pranešime.

Aikštyne pirmiausia planuojama atnaujinti bėgimo taką, pakeičiant seną asfaltą minkštesne danga. Po modernizavimo bėgimo takas apjuos taip pat minkšta danga išklotą krepšinio aikštelę, dvi naujas paplūdimio tinklinio aikšteles bei dirbtinės dangos futbolo aikštę. Ten pat bus įrengta modernių treniruoklių erdvė, pora petankės aikštelių, keturi stalo teniso stalai.

Stadione atsiras erdvės ir norintiems laiką praleisti ramiau – aplinkui aikštes bus pastatyti suolai, leisiantys patogiai stebėti treniruotes, taip pat keturi šachmatų stalai. Kiek nuošaliau iškils dvi specialiomis sienelėmis atitvertos padelio aikštelės. Viešai prieinami kortai neturės analogų visame mieste. Visos aikštelės bus nemokamos ir atviros naudotis gyventojams.

„Tikimės, kad šis objektas po atnaujinimo bus itin populiarus, o norėdami, kad jis tarnautų kuo ilgiau, nemažai investuosime į ilgaamžiškesnes medžiagas ir kokybišką inventorių, taip pat ir treniruoklius su garantija net penkiolikai metų“, - pažymi V. Benkunskas.

Parengiamuosius darbus stadiono teritorijoje atliks savivaldybės įmonė UAB „Grinda“. Darbams numatoma skirti 120 tūkst. eurų. Įrangos įsigijimui ir montavimui planuojama išleisti dar 225 tūkst. eurų be PVM. Įrangos ir jos montavimo paslaugų teikėjai bus išrinkti konkurso būdu.

Tikimasi, kad pirmieji pasiruošimo darbai prasidės dar šią savaitę, o remontas bus iki galo užbaigtas šios vasaros pradžioje. Objekto priežiūrą planuojama patikėti VšĮ „Sveikas miestas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)