Aplink – trys parkai, o iki centro – tik 15 minučių

„Lithome“ direktorės Rasos Radovičienės teigimu, Baltupiai yra strategiškai patogi vieta gyventi dėl gerai išplėtotos infrastruktūros ir susisiekimo, o aplink yra net keli parkai.

„Naują projektą plėtosime būtent pietrytinėje Didlaukio gatvės dalyje, kurioje namus sups net trys parkai: Jomanto, Verkių regioninis ir aplink Cedrono tvenkinį susikūręs parkas. Pro aukščiau esančių butų langus bus matyti žaliuojantys horizontai“, – pasakoja „Lithome“ vadovė.

„Didlaukio 3“ plėtojamas atsižvelgiant į skirtingus gyventojų poreikius. Projekte numatyti nuo 1 iki 4 kambarių butai nuo 30 iki 80 kv. m. Kad gyventojai turėtų daugiau galimybių mėgautis grynu oru, pirmojo ir penktojo aukštų gyventojams bus įrengti privatūs kiemeliai ir erdvios terasos, o kituose aukštuose butai turės balkonus.

R. Radovičienė projektą „Didlaukio 3“ vadina sėkmingu deriniu vilniečiams: „Prie pat namo yra autobusų stotelė, o šalia esančiomis arterinėmis gatvėmis – Geležinio Vilko ir Kalvarijų – centrą ar bet kurią kitą sostinės vietą patogu pasiekti per 10-15 minučių. Tuo pat metu – tai ramybės oazė grįžusiems po darbų, galimybė gerai pailsėti supančioje žalumoje.“

Po namu bus įrengta požeminė parkavimo aikštelė ir net keli privatūs garažai, taip pat numatytos automobilių stovėjimo vietos lauke.

Suprojektuota atsižvelgiant į pasikeitusius poreikius

„Lithome“ vadovė pastebi, kad visus šalies gyventojus ištikusi pandemija pakeitė reikalavimus būstui. „Dabar žmonės būstą vertina ne tik kaip vietą, kurioje susirenkama po darbų ir ilsimasi. Šiuo metu kur kas dažniau išgirstame klausimų, kokia būtų gyvenimo kokybė, jei visai šeimai vėl tektų dirbti ir mokytis iš namų, – patikslina R. Radovičienė. – Pirkėjai atidžiau vertina, ar netoli namo yra parkų, apželdintų pasivaikščiojimo maršrutų, galimybių pasivažinėti dviračiais. Taip pat domimasi, ar patogus susisiekimas viešuoju transportu, ar išplėtoti takeliai naudojimuisi paspirtukais.“

Didlaukio g. pradžioje kylantį namą sups gerai išplėtota socialinė infrastruktūra: aplink gausu darželių ir mokyklų, prekybos centrų, medicinos įstaigų. Aptvertame vidiniame kieme bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė, daugiau galimybių aktyviai praleisti laiką suteikia šalia esančiuose parkuose įrengti takai ir žaidimų aikštelės.

Statybas planuojama baigti 2022 metų II ketvirtį.

Iš viso 2020 m. „Lithome“ įgyvendino 4 projektus, į kuriuos investavo daugiau kaip 12 mln. Eur, ir pardavė Vilniuje 150 butų – tai 26 proc. daugiau nei 2019 metais. Antakalnyje iškilo biurų ir butų kompleksas „Platinum 48“, taip pat gyvenamasis namas „Pylimėlių 38“. Justiniškėse baigiamos namo „Taikos alėja“ statybos, o Šnipiškėse – „Šnipiškių perspektyvų“ projektas.

Prieš savaitę bendrovė paskelbė apie naujo objekto – gyvenamojo komplekso „New Moon“ Paupyje – statybų pradžią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)