Kiekvieną pavasarį, prasidėjus varliagyvių migracijai, eismas automobiliais į parką laikinai ribojamas saugant gausiai iš žiemaviečių į nerštavietes keliaujančias varles, kad nežūtų po automobilių ratais.

Kai automobilių srautas žymiai sumažėja, apsaugomi ne tik intensyviai per takus migruojantys varliagyviai, atsikvepia ir parką pamėgę pėstieji, sportuojantys, rašoma savivaldybės pranešime.

Tokia praktika ir rūpinimasis gyvūnais yra įprasti ne vien sostinės parkuose, transporto eismas per varliagyvių migracijos laikotarpius ribojamas ir užsienio parkuose.

Motorizuoti parko lankytojai prašomi naudotis tik atokesnėse parko prieigose esančiomis stovėjimo vietomis ir į parką ateiti pėsčiomis. Parko lankytojų transportas nebus leidžiamas, įvažiuoti galės tik Vingio parke veikiančių įstaigų – Botanikos sodo, Vingio stadiono, Vilniaus miesto parkų ir ten įsikūrusių prekybos ir paslaugų įmonių transportas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)