„Grinda“ savo feisbuko puslapyje pasidalijo nuotraukomis iš įvykio vietos. Jose matoma, kad kai kur purvyno gylis siekė net 7 centimetrus.

Vis dėlto daugiausiai diskusijų sukėlė tai, kaip vietoje dirbę darbininkai šaligatvį mėgino išvalyti.

„Rangovai, sureagavę į „Grindos“ specialistų pastabas, puola valyti šaligatvius, visą purvą nustumdami tiesiai į lietaus nuotekų vamzdyną, iš kurio purvas neišvengiamai pateks į atvirus vandens telkinius. Tai ką darom – Vilniaus miesto savivaldybė, Aplinkos ministerija, Maxima LT? Vis dėlto jau net ne antras kartas“, – rašoma „Grindos“ įraše.

Komentaruose taip pat pridedamas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip darbininkų klausiama, ar toks tvarkymo būdas tinkamas ir kas nurodė šitaip purvą valyti.

Kaip matyti paviešintose nuotraukose, statybos darbus šioje vietoje atlieka UAB „Baltijos pašvaistė“. Pavilnionių g. 55 iškils prekybinės paskirties pastatas, kuriame nuomotis patalpas planuoja „Maxima“.

Kaip „Delfi“ komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas, savivaldybė skubiai reagavo į situaciją ir statytojas įspėtas išvalyti Pavilnionių g. ir atlyginti UAB „Grinda“ patirtus nuostolius lietaus nuotekų tinklo valymui.

„Šiuo metu statytojas planuoja Pavilnionių gatvės rekonstrukcijos darbus. Minėtiems darbams nebus išduotas leidimas, kol statytojas turės įsipareigojimų Vilniaus miesto savivaldybei – tai yra neišvalyta gatvė, neatsiskaityta su „Grinda“, neišspręsti purvo statybvietėje klausimai.

Vilniaus miesto savivaldybė netoleruoja tokių rangovo veiksmų, nes tokie poelgiai vėliau paveikia visa sektorių: vystytojus, rangovus. Yra rengiamos papildomos patikros, o statytojai atsiduria po didinamuoju stiklu“, – teigiama pateiktame atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)