„Nekantraujame kartu su komanda persikelti į naują vietą Vilniuje, kur planuojame įkurdinti daugiau kaip 1500 savo kolegų. Tuo pačiu mąstome apie plėtrą ir dar daugiau naujų darbo vietų. Miestelyje labai laukiame ir kitų technologijų įmonių“, – atvirauja Tomas Okmanas, „Tesonet“ akseleratoriaus bendraįkūrėjas. Bendrovė yra vienas iš pagrindinių projekto investuotojų ir nuomininkų.

„Cyber City“ idėjos tikslas – sukurti augančių įmonių miestelį, burti ir jungti Lietuvos technologijų bendruomenę.

Statybos darbus atlieka UAB „Veikmės statyba“. Planuojama investicijų suma siekia daugiau nei 50 mln. eurų.

Planuojama statybų pabaiga – 2022 metų viduryje

Statybų leidimas „Cyber City“ projektui gautas praeitų metų spalį, o numatyta statybų pabaiga – antras 2022 metų ketvirtis.

„Cyber City“ vizualizacija

Beveik 2 ha ploto teritorijoje Naujamiestyje ketinama išplėtoti apie 35 tūkst. kv. m biurų, bendradarbystės (angl. co-working) bei komercinių erdvių, taip pat suprojektuotos inovatyvios rekreacinės erdvės, skirtos daugiausia technologijų įmonėms bei startuoliams.

Projektą sudarys 4 skirtingo tipo pastatai, siekiama ir planuojama išsaugoti dabartinėje teritorijoje stovintį buvusio fabriko kaminą.

„Šis projektas – viena didžiausių konversijų Vilniuje. Kartu su kitais biurų pastatais, „Cyber City“ pavers Naujamiesčio rajoną moderniausiu skaitmeninių technologijų centru Lietuvoje”, – teigė projekto autoriai Antanas Dagelis ir Jovilė Porvaneckaitė iš „Cloud“ architektų studijos.