Pasak „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovo Egidijaus Steponavičiaus, dabartinės patalpos nebeatitinka reikalavimų, žiemą jose per šalta. Paskutinį kartą pastatai remontuoti prieš 20 metų.

„Patalpų šildymui tenka naudoti elektrinius šildymo prietaisus, kurie smarkiai padidina pastato išlaikymo sąnaudas“, – BNS teigė E. Steponavičius.

Pasak jo, šiuo metu gyvūnų globos namuose yra 40 katėms ir 38 šunims skirtų vietų, tačiau poreikis yra didesnis – o remoto vietų skaičių padidės atitinkamai iki 60 ir 67, o jauniems kačiukams ir šuniukams, kurių imuninė sistema dar nesusiformavusi, bus įrengta atskira patalpa.

Taip pat planuojama išplėsti gydymo patalpas, įrengti procedūrinį kabinetą ir atnaujinti operacinę, taip pat patalpas darbuotojams ir specialiųjų paslaugų sanitarams, dirbantiems visą parą, įrengti modernią mokymų klasę.

Darbus numatoma užbaigti iki šių metų pabaigos. Anksčiau rekonstrukciją planuota pradėti 2020 metų rudenį, o baigti – šių metų trečiąjį ketvirtį.

Skelbta, jog darbai kainuos 700 tūkst. eurų, tačiau „Grindos“ teigimu, kaina dar gali kisti.

Vilniaus gyvūnų globos namai teikia gyvūnų kontrolės, beglobių gyvūnų priežiūros ir karantinavimo bei sanitarines paslaugas, iš Vilniaus gatvių ir viešųjų erdvių surenka kritusius gyvūnus bei juos utilizuoja.