„Vieno žingsnio iki nelaimės betrūko ir take, Trijų Kryžių paminklo, link.

Čia kelią lankytojams užtvėrė sniego neatlaikiusi jauna pušis. Dar viena nuvirtusi pušis sulaužė Kalnų parko estradoje ką tik įrengtus turėklus žiūrovams“, – rašoma įraše.

Toliau teigiama, kad pušis nuo tako buvo operatyviai pašalinta:

„Operatyvių direkcijos pareigūnų ir avarinių tarnybų dėka pušis ant tako likviduota ir jau nebekelia pavojaus. Kalnų parko estradoje, greičiausiai, teks iš naujo montuoti turėklus.“

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija pažymi, kad tai, jog snieglaužos buvo pavojingos ir praeityje, liudija prieš daugiau kaip 600 metų parašyta Hermano Vartbergės Livonijos kronika.

„1375 metais, Šv. Agotos dieną (vasario 5 d.), Livonijos ordino žygio į Rytų Lietuvą (Utenos, Molėtų, Giedraičių, Dubingių apylinkės) metu buvo labai šalta, o sniegas buvo gilus ir tvirtas.

Nuniokojus kraštą ugnimi ir kalaviju, begrįžtant atgal į Livoniją, lūžęs medis užmušė Livonijos ordino landmaršalą - Andrių Štenbergietį (landmaršalas – ordino magistro pavaduotojas, kuris buvo atsakingas už ordino kariuomenę)“, – rašoma įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)