Planuodama šios teritorijos plėtrą REWO tęsia prieš keletą metų Lietuvoje pradėtą naujos koncepcijos būstų statybą, kai kiekvienas butas turi atskirą įėjimą iš lauko, nuosavą kiemą ir funkcionalų planavimą. Šie butai atitinka žmonių lūkesčius, kurie norėtų gyventi nuosavame name ir būti apsupti gamtos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Buvome pirmieji, pasiūlę rinkai tokios koncepcijos būstą, kuris yra itin populiarus Anglijos ir JAV miestuose. Šioje vietovėje Vilniuje jau esame pastatę panašius projektus –„Naujoji Anglija“, „Town House“ ir „Nok Nok Home“. Jie buvo labai sėkmingi. Jausdami kompaktiško, racionalaus ir gyvenimą nuosavame name primenančio būsto mieste poreikį kuriame dar vieną panašų projektą“, - sakė REWO vadovas Edvinas Malevskis.

Butai su kiemeliais bus dviejų aukštų, siūlomi du tipai - 3 kambarių 58 kv.m ir 4 kambarių 75 kv.m.

Kvartale suprojektuoti ne tik butai su kiemeliais, bet ir nedideli, 3 aukštų daugiabučiai su 1-4 kambarių butais nuo 28 kv. m iki 71 kv. m. Pasak plėtotojo, butai šioje vietoje turėtų būti įperkami ir patrauklūs jauniems žmonėms, kurie įsigyja savo pirmąjį būstą, nori gyventi arčiau gamtos ir turėti gerą susisiekimą su miesto centru. Čia kaimynystėje jie turės mišką, Buivydiškių tvenkinius, Vakarinį aplinkkelį ir „Vilnius Outlet“ išparduotuvių centrą.

Statybos leidimą kompanija planuoja gauti ateinančių metų vasarą. Į modernios architektūros, A+ energinės klasės namus ir sutvarkytą teritoriją planuojama investuoti 13,3 mln. EUR. Projektą plėtotojai tikisi užbaigti per dvejus metus.

Bus pastatyta 84 vnt. butų su kiemelais ir 96 butai daugiabučiuose namuose. Iš viso 24 statiniai.

Projekto išskirtinumas dar ir tas, kad jo vidiniame kieme būsimiems gyventojams bus sukurta socialinė erdvė – gausiai apželdintas 20 a dydžio parkas, su jame integruotomis vaikų žaidimų aikštelėmis, vietomis kaimynų piknikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)