„Beveik prieš dvidešimt metų pradėję populiarinti tenisą ir kitus rakečių sportus, turėjome tikslą auginti profesionalius sportininkus, sudaryti jiems galimybes tobulėti, pritraukti kuo daugiau entuziastų šalyje. Šiuo metu jau esame pasirengę profesionaliai organizuoti didelius tarptautinius teniso turnyrus bei priimti daugiau šio sporto entuziastų, kurių skaičius Lietuvoje kasmet sparčiai auga. Vietoje „SEB arenos“ lauko kortų nusprendėme įrengti papildomas modernias uždaras aikšteles ir atidaryti unikalią Lietuvoje specializuotą teniso areną. Žengdami šį žingsnį tikimės dar labiau sustiprinti rakečių sportą, paskatinti sportininkus siekti geriausių rezultatų ir garsinti mūsų šalį“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Teniso ir kitų rakečių sporto populiarinimas šalyje jau daugelį metų yra pagrindinė „Darnu Group“ socialinė iniciatyva, kuriai įmonių grupė kasmet skiria tiek finansinę paramą, tiek deda pastangas augindama šios sporto šakos svarbą.

Įmonių grupės bendrovė „Teniso pasaulis“ yra ir viena iš Vilniaus teniso akademijos, kurią kasmet lanko apie 500 vaikų, steigėjų. Įmonė aktyviai prisideda prie jaunųjų teniso talentų auginimo, vykdo „Teniso talentų“ programą, pagal kurią kasmet skiria finansinę paramą tiek jauniesiems tenisininkams, tiek Lietuvos teniso rinktinės profesionalams. Įmonė taip pat suteikia sąlygas nemokamai sportuoti negalią turintiems teniso žaidėjams. Įvairioms paramos programoms įmonių grupė kasmet skiria daugiau nei 200 tūkst. eur.

Vilniaus teniso akademijos sportininkai patenka tarp geriausių Lietuvos ir Europos jaunųjų tenisininkų, iškovoja prizines vietas įvairiuose tarptautiniuose ir Lietuvoje organizuojamuose turnyruose, tačiau pati mokykla jokio valstybinio palaikymo negauna – yra išlaikoma iš tėvų įmokų ir steigėjų paramos.

„Finansinės grąžos iš teniso kortų komplekso nesitikime, siekiame, kad „SEB arena“ pati save išlaikytų ir tik dėl sparčiai augančių teniso entuziastų skaičiaus tai gali būti realu. Nuo veiklos pradžios jau daug pavyko nuveikti, tačiau, žinoma, gaila, kad tenisas Lietuvoje yra skatinamas tik privataus verslo“, – sako S. Survilaitė-Mekionienė.

Anot jos, Lietuvoje šiuo metu didelius teniso renginius organizuoti keblu, nes varžybos rengiamos tam nepritaikytose arenose, kuriose tenka montuoti laikiną teniso kortą.

„Didžiausios regione specializuotos teniso arenos atidarymas – tai istorinis įvykis visai šalies teniso bendruomenei, nes, turėdami pritaikytą infrastruktūrą, galėsime rengti aukščiausio lygio teniso varžybas, nuo Daviso taurės iki ATP lygio turnyrų, kuriems keliami aukščiausi pasauliniai standartai. Ypatingas dėmesys bus skirtas ir vaikų lavinimui.

Jiems įrengiamos specialios aikštelės, tad Vilniaus teniso akademijos auklėtiniai jau nuo pirmųjų susipažinimo su rakečių sportu akimirkų turės unikalias sąlygas ne tik treniruotis, bet ir varžytis, kviesti bei priimti svečius iš užsienio “, – sako S. Survilaitė-Mekionienė.

Skaičiuojama, kad „SEB arenoje“ po plėtros darbų vienu metu užsiimti rakečių sportu galės beveik trečdaliu daugiau žmonių. Bus įrengti treniruočių kortai su žiūrovams skirtomis tribūnomis ir mini teniso aikštelės, skirtos vaikams. Rekonstrukcijos metu bus įrengti 7 teniso ir 4 badmintono kortai. Didės ir persirengimo kambarių skaičius, atsiras poilsio zona žaidėjams.

Vasaros sezono metu žaidėjams, kaip ir anksčiau, bus siūlomos dešimt grunto teniso aikštelių ir dvi dirbtinės žolės teniso aikštelės Vilniaus Bernardinų kortuose. 
Rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti kitų metų pavasarį, jie truks apie metus. Statybos darbai nesutrikdys įprasto „SEB arenos“ darbo. Daugiafunkcinis kompleksas „SEB arena“ buvo pastatytas 2008 metais. Pirmoji jo plėtra vyko 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)