„Miesto keleiviai gavo geriausią advento dovaną. Autobusų parke apsilankę švaros profesionalai ne tik kruopščiai dezinfekavo visas transporto priemones, bet ir pristatė moderniausias technologijas, kuriomis ateityje galėtume paįvairinti, palengvinti savo kasdienį darbą“, – Vilniuje surengta „Švaros brolių“ iniciatyva džiaugėsi „Vilniaus viešojo transporto“ transporto generalinis direktorius Rimantas Markauskas.

Pandemija suvienijo

Pasak jo, keleivių sveikata šiandien – didžiausias prioritetas, ypač dabar, kai šalyje siaučiančio viruso mastai tik auga. „Virusas tapo mūsų kasdieniu iššūkiu, su kuriuo dirbame kiekvieną dieną valydami, dezinfekuodami transporto priemones. Tačiau sudėtingas pandemijos laikotarpis atskleidė vieną svarbiausių tautos savybių – vienybę. Padėdami vieni kitiems esame stipresni“, – kalbėjo R. Markauskas.

Kad susivienijimas dėl bendro tikslo itin svarbus, tikina ir „Švaros brolių“ automobilių švaros centrų tinklo vadovas Algirdas Plečkaitis. Jo teigimu, svarbiausia, ką šiuo metu galime padovanoti vieni kitiems – gera savijauta. „Mums rūpi žmonių sveikata ir saugumas, norime, kad šventes vilniečiai pasitiktų truputį laimingesni, o važinėdami Vilniaus gatvėmis jaustųsi bent šiek tiek ramesni“, – apie iniciatyvos svarbą kalbėjo jis.

Išskirtinę dezinfekcijos akciją A. Plečkaitis vadina kalėdine dovana miestui, jo gyventojams, svečiams. „Norėjome, kad ji pasiektų kuo daugiau žmonių. Džiaugiamės, kad toks sprendimas turi ir socialinę naudą, tai ir pagalba, prevencija – juk autobusais naudojasi tūkstančiai, o dabar jie galės drąsiau ir saugiau keliauti savo įprastais maršrutais“, – sakė A. Plečkaitis.

Pandemija, pasak jo, tikras išbandymas tiek verslui, tiek visuomenei. Ypač dabar, kai artėjant šventiniam laikotarpiui judėjimas suvaržytas, kai saugodami vieni kitus stengiamės vengti bereikalingo kontakto, kai negalime susitikti su artimaisiais, jų apkabinti. Tačiau nori nenori tenka ieškoti būdų, kaip nuvykti iš taško A į tašką B, kasdien daugybė žmonių naudojasi autobusų ir troleibusų paslaugomis.

Panaudotos modernios dezinfekcinės patrankos

Suprasdami viešojo transporto svarbą, „Švaros broliai“ nusprendė pasirūpinti jo dezinfekcija ir išvalė 300 įvairaus dydžio autobusų. Generalinis švarinimas nuo virusų ir bakterijų truko maždaug 2,5 valandos – tam „Švaros broliai“ panaudojo moderniausią, neseniai atnaujintą savo įrangą – naujas amerikiečių gamintojo dezinfekcines patrankas.

„Patrankos lašeliniu būdu kartu su dezinfekavimo regentu šaltu garu greitai padengia didžiulius plotus: garas surenka ir sulipdo visas bakterijas ir virusus juos nusodindamas ant paviršių. Tuomet suveikia lašeliuose esanti dezinfekavimo medžiaga ir visi virusai žūva“, – kalbėjo A. Plečkaitis.

Tokiai švaros akcijai patrankomis dezinfekuoti autobusus buvo pasirinkta ir dėl itin greito bei efektyvaus rezultato – išvalyti didžiulį kiekvieno autobuso turį rankiniu būdu fiziškai būtų sudėtinga, o didžiulės patrankų galimybės rezultatą pasiekti leidžia kur kas lengviau, vieną autobusą dezinfekuojant iki dviejų minučių.

„Prieš tai naudojome kitą dezinfekcijos technologiją. Jos veikimas buvo panašus, tačiau trukmė – gerokai ilgesnė, po dezinfekcijos automobilį reikėjo ilgiau vėdinti. Dabar viską galėjome atlikti ne tik kokybiškai, bet ir sparčiai, suteikdami maksimalią paslaugą be jokių papildomų rūpesčių“, – sakė A. Plečkaitis.

Pasak jo, tokią paslaugą gali išbandyti ir automobilių vairuotojai, dezinfekcija garų patrankomis rekomenduojama ir biuruose, įvairaus pobūdžio patalpose – siekiant geriausio rezultato pašnekovas rekomenduoja saloną dezinfekuoti bent kartą per savaitę. Nuo kitos savaitės „Švaros broliai“ savo klientams paruošė šventinę staigmeną – perkant bet kurią švaros paslaugą, automobilį garų patrankos dezinfekuos nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)