Pagal UAB „Krašto projektai ir partneriai“ parengtą kapinių išplėtimo techninį projektą darbus vykdanti UAB „ Transresta“ I-ajame etape įrengs kapaviečių zoną su 282 (iš viso bus 945) laidojimo vietomis, aptvers sklypą segmentine tvora su vartais ir varteliais, įrengs dalį pėsčiųjų takų ir praėjimų, elektros apšvietimą, aikštelę kilnojamųjų biotualetų kabinoms pastatyti, 320 kv. m. automobilių stovėjimo aikštelę su ūkine zona atliekų konteineriams bei įvažiavimo kelią į ją.

Darbai prasidėjo šių metų liepos mėnesį ir užtruks pusmetį. Projektas finansuojamas Ukmergės rajono savivaldybės lėšomis. Projekto vertė - 55000 eurų, rašoma savivaldybės pranešime.

„Senosiose Siesikų kapinėse nebeliko vietų naujoms kapavietėms. Laidojimas tapo galimas tik į šeimos kapavietes. Dar 1999 m. birželį Ukmergės rajono savivaldybės taryba patvirtino Siesikų miestelio kapinių išsiplėtimo detalųjį planą“, - sakė Siesikų seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė.

Senosiose Siesikų kapinėse yra per 1000 kapaviečių. Spėjama, kad jos buvo įkurtos 1799 metais, kuomet buvo pastatyta Siesikų kapinių koplyčia-mauzoliejus - klasicistinio stiliaus statinys. Šioje koplyčioje palaidoti Končių, Daugėlų, Broel Pliaterių didikų šeimų atstovai.

Siesikų seniūnijoje dar yra veikiančios kapinės Tulpiakiemio ir Monteikių kaimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)