Panašus buvo išpurkštas ir ant kitos laiptinės lubų. Pirmininkė sako įdėjusi daug pastangų, kad tepliones nuvalytų ir uždažytų.

Ji matė, kad jau priteplioti ir renovuoti namai. 94A namas dar visai neseniai nudažytas ir jau aptepliotas. „Galvojome ir mes apie renovaciją, tačiau, kai matom, kas dedasi aplinkui, baisu, kad namo sienos bus greitai sugadintos“, – mintimis dalijosi moteris.

Ji pastebėjo, kad jų rajone greičiausiai įsisuko grupė neturinčių ką veikti chuliganų. Anądien matė, kad net skaldelė, puošianti mikrorajone esančios įstaigos prieigas, buvo išbarstyta.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis sakė, kad daugiabučius administruojanti ir prižiūrinti įmonė tokiais atvejais tegali gyventojų prašymu suteikti paslaugą – nuvalyti užrašą ar jį uždažyti. Tačiau dėl pačios veikos gyventojai turėtų kreiptis į policiją telefonu 112 arba naudodamiesi interneto platforma e. policija. Kai yra įregistruota bendrija kaip juridinis asmuo, galima kreiptis bendrijos vardu.

Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus informavo, kad tokių tepliotojų už jų chuliganišką elgesį laukia atsakomybė, nustatoma pagal padarytos žalos dydį. Jeigu žala nesiekia 150 eurų, gresia administracinė bauda nuo 30 iki 90 eurų. Jeigu žala viršija 150 eurų, tepliotojų laukia baudžiamoji atsakomybė – viešieji darbai, baudos, laisvės ribojimas arba atėmimas iki dvejų metų. Abiem atvejais įpareigojama atlyginti ir padarytą žalą.

Jeigu veiką padaro asmuo iki 16 metų, jis privalo atlyginti žalą, tačiau pagal baudžiamuosius įstatymus neatsako.

Pasak V. Butkaus, tokių nusikaltimų ištiriama nedaug. Per pastaruosius keletą mėnesių yra pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl apipaišymų. Norėdami, kad policija pradėtų tyrimą, turėtų kreiptis patys gyventojai.