Įmonės pasiūlymas įvertintas 53 balo. Konkurse taip pat dalyvavo bendrovė „HSC Baltic“, kurios 3,088 mln. eurų vertės pasiūlymas įvertintas 53 balo.

Įmonių „Conresta“ ir „Akordas 1“ nenurodomos vertės pasiūlymus perkančioji organizacija atmetė dėl per didelių kainų, o įmonių „Kamitra ir ko“ bei „Stebulė“ pasiūlymą atmetė, nes jis neatitiko reikalavimų.

MadeinVilnius.lt primena, jog japoniškas sodas Šnipiškėse bus įrengiamas dviem etapais.

Pirmu etapu planuojama suformuoti sodo reljefą ir želdynus, įrengti fontanėlius, pėsčiųjų bei dviračių takus, įvairias tvoras, pontoninį tiltą per ežerą, pavėsines, lauko tualetus, vaikų žaidimo aikštelę, automobilių aikštelę.

Šis etapas finansuojamas Europos Sąjungos ir Vilniaus miesto savivaldybės lėšomis. ES dalis sudaro kiek daugiau nei 2,3 mln eurų, o miesto – apie 769 tūkst. eurų. Lėšos antrajam etapui dar nėra numatytos.

Anksčiau planuota, jog patekimas į sodą bus mokamas, tačiau dabar šios minties atsisakyta.

Sodo projektas parengtas pagal Japonijos kraštovaizdžio architektų tėvo ir sūnaus Shiro Nakane ir Yukihiro Nakane sukurtą koncepciją, o techninį projektą parengė įmonės „Terra firma LT“ ir „NIT projektai“.

Planai įkurti japoniško stiliaus sodą Šnipiškėse stringa daugiau nei penkerius metus. Dabar jį įrengti ketinama iki 2022-ųjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)