Kūrinys ant mokyklos sienos atspindės Lietuvai itin reikšmingą progą – Vasario 16-ąją – Lietuvos Valstybės atkūrimo datą. Piešinyje vaizduojama 20 Valstybės Tarybos narių, kurie 1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje paskelbė lemtingą dokumentą – Lietuvos Nepriklausomybės aktą.

„Baigus tapyti kūrinį vyks jo pristatymas – edukacinė integruota istorijos ir dailės pamoka. Integruota pamoka bus siekiama šiuolaikiškai supažindinti su vienu svarbiausių Lietuvos istorijai įvykiu, pristatyti piešinio techniką ir jos ypatumus, papasakoti apie vieną iš dailės formų – freską, šiuolaikišką jos formą – mural piešimą. Į pamoką bus įtraukta ir Viešosios tvarkos skyriaus žinutė, raginanti suteikti saviraiškai ypatingą prasmę – sąmoningai puošti miesto sienas gatvės meno kūriniais, o ne terlioti jas tag‘ais“, – rašoma miesto savivaldybės pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)