Iš viso šešta šiais metais tinklą papildžiusi „Rimi“ duris atvėrė tarp prekybos ir verslo centro bei Vilniaus miesto savivaldybės, kurių lankytojams pritaikė patį naujausią, bet jau gerai išplėtotą express formatą – be vartojimui paruošto maisto ir greitam apsipirkimui skirtų zonų, čia įrengta ir mobiliųjų telefonų pakrovimo stotelė. Kaip parodė tinklo atlikta apklausa, be greito ir malonaus apsipirkimo express formato parduotuvėse jų pirkėjai – miesto gyventojai – ieško ir papildomų paslaugų, rašoma pranešime spaudai.

Siekė įsikurti Konstitucijos prospekte

„Atidarę ne vieną express formato parduotuvę skirtingose miestų vietose, jau gerai matome ir suprantame, ko reikia jų gyventojams ir svečiams. Šio formato parduotuvės viename iš sostinės daugiafunkcinių kompleksų ir sparčiai besiplečiančiame gyvenamajame rajone, Vilniaus ir Kauno senamiesčiuose leidžia mums įvertinti ir palyginti, ko reikia mieste dirbančiam bei čia gyvenančiam miestiečiui ar besisvečiuojančiam užsieniečiui. Turėdami šias žinias matome, kad Konstitucijos prospektas – ta vieta, kurioje express formatas šiuo metu kaip tik reikalingas“, – sako „Rimi Lietuva“ Prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Tuo pačiu, pasak I. Miklienės, Konstitucijos prospektas yra viena tų lokacijų, kur „Rimi“ siekė būti: „Čia lankosi skubantys žmonės. Jie skuba dėl dviejų priežasčių – arba turi trumpą pertrauką, ribotą laiką tarp darbų ir užduočių, arba gyvena šalia ir nenori jo gaišti apsipirkimui dideliuose prekybos centruose. Būtent šie pirkėjai dairosi ir įvertins tinklo ne kartą pasiteisinusias jau paruošto vartoti maisto zonas – salotų, sušių barus, kavos ir kepinių stelažus bei kompaktišką prekybos salę, kurioje ras prekių, reikalingų namams, t.y. greitam apsipirkimui po ar tarp darbų.“

Skubančiam miestiečiui – galimybė pasikrauti telefoną

Prekybos tinklo „Rimi“ atlikta apklausa patvirtino, kad express formatą renkasi daugiausia miesto gyventojai, kurie taip įvardijami ne tik dėl gyvenamosios vietos, bet ir dėl gyvenimo būdo.

„Šis pirkėjas mėgaujasi gyvenimu mieste. Jam pasivaikščioti dažniausiai reiškia eiti ne į parką ar mišką, bet į miesto centrą, kuriame gerai išplėtota ir patogi infrastruktūra. Tarp šių pirkėjų – labai daug jaunimo, kurie nori ne tik patogiai ir greitai apsipirkti, bet kuriems, kaip parodė mūsų atlikta apklausa, reikia papildomų paslaugų – bevielio interneto, galimybės pasikrauti telefoną“, – sako „Rimi Lietuva“ Prekybos centrų valdymo vadovė.

Pasak jos, mažiausio formato tinklo parduotuvės šiems miesto gyventojams suteikia dar vieną būdą apsipirkti, pavyzdžiui, išėjus pasivaikščioti, atsikvepiant tarp darbų ar skubant namo po jų.

Šiandien atidarytos naujausios „Rimi“ prekybos plotas – 165 kv. m. Joje įrengtos 2 express ir 2 savitarnos kasos, įdarbinti 7 nauji darbuotojai.

Tai jau ketvirta express formato „Rimi“ Vilniuje ir septintoji visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)