„Mes labai didžiuojamės kol kas įslaptintu švedų projektu, kuris gaminamas Netflix užsakymu. Negaliu atskleisti filmo detalių, labai laukiu, kada galėsiu papasakoti daugiau, bet tai – vienas įdomiausių projektų, prie kurių yra tekę dirbti per penkiolika Dansu įmonės gyvavimo metų. Šis projektas ilgai ieškojo tinkamos šalies, dalyvavome dideliame konkurse, kur šalys konkurentės buvo ir kaimyninės šalys, ir daug didelių projektų filmuojančios Vengrija ir Čekija. Mus pasirinko dėl nuostabių aikštelių ir labai stiprios bei profesionalios komandos, kuri tikrai įdeda visą širdį.“ – kalbėjo projekto prodiuserė.

Pasak G. Siurbytės, tai – vienas didžiausių projektų šiais metais, prie projekto dirba apie 120 žmonių, kurių didžioji dauguma pavasarį buvo likę be darbo dėl apribojimų filmavimams karantino metu. Projekte filmuojasi ir lietuvių aktoriai bei savo vaidmenį atliks 1200 masuotės aktorių.

„Džiaugiamės, kad šio projekto dėka ir valstybės biudžetas pasipildys sumokamais mokesčiais. Esame labai dėkingi ir bendradarbiavimu su institucijomis.“ – pažymėjo ji.

Į klausimą kaip šiuo metu užtikrinamas saugumas filmavimo aikštelėje, prodiuserė nurodė, jog yra įvestos Covid-19 saugumo taisyklės, skirtingos darbų zonos, visi be išimties dirba su apsaugos priemonėmis, visa komanda ir aktoriai yra privačiai testuojami ir tikrinami.

„Dirbame kaip gerai organizuota kosmoso laboratorija, nes visi suprantame, kad net vienas atvejis mums būtų per didelė prabanga. Mano nuomone, lietuviai yra profesionalūs ir atsidavę kino industrijos specialistai ir jų dėka tokie projektai atvažiuoja į Lietuvą, ne tik garsindami šalies vardą, bet ir prisidėdami prie šalies biudžeto. Planuojama, kad šio projekto išlaidos Lietuvoje sudarys apie 5 mln EUR.“ – kalbėjo UAB „Dansu“ vadovė ir projekto podiuserė Gabija Siurbytė.

Šį penktadienį, spalio 9 d. vyks filmavimas Užupyje:

– Spalio 9 d. 8.30–14 val. Aukštaičių gatvės dalyje nuo Maironio iki Paupio gatvės, taip pat Paupio gatvės dalyje nuo Užupio iki Aukštaičių gatvės ir Užupio gatvės dalyje nuo Maironio iki Krivių gatvės trumpam (iki 6 min.) draudžiamas transporto priemonių ir pėsčiųjų eismas minėtų gatvių dalyse.

– Spalio 9 d. 15–19 val. Malūnų g. trumpam (iki 6 min.) draudžiamas transporto priemonių ir pėsčiųjų eismas.

– Filmavimo reikmėms nuo spalio 8 d. 6 val. iki spalio 9 d. 23 val. rezervuojamos 64 automobilių stovėjimo vietos Užupio gatvėje, 6 vietos Malūnų gatvėje, 8 vietos Paupio gatvėje, 64 vietos Aukštaičių gatvėje ir automobilių stovėjimo aikštelė šalia pastato Paupio g. 14A.