Projektiniuose siūlymuose nurodoma, jog bus statomas medinis, arkinės konstrukcijos tiltas, kuris bus tarsi sudarytas iš dviejų persipinančių elementų – jungs krantus keturiuose taškuose – apatines ir viršutines krantinių terasas, taip užtikrindamas maksimaliai patogų žmonių judėjimą.

„Konstrukcinė schema – arkinė, su einamąja dalimi viršuje. Pagrindines laikančiąsias tilto konstrukcijos numatoma gaminti iš itin lengvų, natūralių ir kartu inovatyvių bei ilgaamžių klijuotos medienos elementų. Arkinė tilto konstrukcija jungia apatinės terasos krantus ir atremia viršutinį taką. Tilto atramos numatomos monolitinės gelžbetoninės, atremtos ant gręžtinių polių. Gelžbetoninė arkinės konstrukcijos atraminė dalis įrengiama aukščiau, prognozuojamo vandens lygio ledonešio metu, kad medinė konstrukcija ir lankstinės metalinės atraminės detalės būtų apsaugotos nuo tiesioginio ledonešio poveikio“, – apie būsimo tilto techninius sprendimus rašoma projektiniuose siūlymuose.

Projekto techniniai parametrai

  • Planuojamo objekto adresas – Pėsčiųjų tiltas per Neries upę, nuo A. Goštauto g. iki Upės g.;
  • Tilto ilgis – 112 m;
  • Tilto plotis – 14 m;
  • Projekto vystytojas – Vilniaus miesto savivaldybės administracija;
  • Projektinius siūlymus ruošė UAB „INHUS Engineering“, projekto vadovas – Justas Petkevičius.

Viešas svarstymas

Visuomenės atstovai iki spalio 6-osios, 16.00 val., savo pasiūlymus gali teikti elektroniniu paštu j.petkevicius@inhus.eu. Projektinių pasiūlymų viešas svarstymas vyks spalio 6 d., 17.05 val., nuotolinės vaizdo transliacijos būdu. Nuoroda į vaizdo transliaciją pateikiama čia.