Vilniaus miesto savivaldybė antradienį nutraukė tunelio įrengimo konkursą, vienintelei pasiūlymą pateikusiai tiltų statybos bendrovei „Tilsta“ paprašius didesnės, nei buvo priimtina miestui, kainos, rodo centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenys.

„Naujas konkursas bus paskelbtas rugsėjo pabaigoje-spalio pradžioje, tad statybos pradžia nusikels į kitų metų pavasarį. Techninių pokyčių projekte nenumatome. Šiuo metu perskaičiuojama projekto kaina“, – BNS komentavo savivaldybės Infrastruktūros skyriaus Projektavimo poskyrio vedėjas Linas Bartusevičius.

2019 metais savivaldybės taryba pritarė, kad Iešmininkų gatvėje atsirastų 7 metrų ilgio ir 5,6 metrų pločio tunelis. Skaičiuota, jog jį įrengti kainuos 790 tūkst. eurų, daugiau nei pusę lėšų bus skirta iš Europos Sąjungos fondų. Anksčiau planuota, kad įrengimo darbai baigsis jau šių metų pavasarį.

Tunelis turėtų būti pritaikytas pėstiesiems ir dviratininkams. Tikimasi, kad tai palengvins susisiekimą tarp Naujininkų ir Stoties rajonų.

Taryba yra pritarusi ir kitam projektui – įrengti tunelį po geležinkeliu pėstiesiems bei dviratininkams Paneriuose, Zuikių gatvėje. Planuota jo statybas, jei bus rasta lėšų, pradėti šį rudenį.

„Šiuo metu baigiamas rengti techninis projektas, nes užtruko projekto derinimas su įvairiomis atsakingomis institucijomis. Gavus statybos leidimą bus skelbiamas viešasis pirkimas“, – komentavo L. Bartusevičius.

Šis tunelis turėtų išspręsti vietos gyventojų problemas, kai jie jau kelis dešimtmečius priversti rinktis arba kirsti geležinkelį neleistinoje vietoje, arba keliauti į mokyklas, darbus kanalizacijos vamzdžiu. Savivaldybė skelbė, kad numatomo tunelio ilgis – 113 metrų.