Kai profesinio mokymo įstaiga iki galo susiremontuos sektorinio mokymo centrą toje pačioje vietovėje ir išsikraustys, šios senosios patalpos jai bus nebereikalingos. Čia įsikurs kelios progimnazijos klasės, taip pat bus įrengti mokyklai labai reikalingi informacinių technologijų, gamtos mokslų kabinetai, biblioteka, savo nuolatines patalpas turės Namų darbų klubas, vyks neformaliojo vaikų švietimo veikla, įvairūs projektai, į kuriuos įsitraukia visa bendruomenė. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymui perduoti patalpas šiandien pritarė Vyriausybė.

Jau 2012 metais profesinės mokyklos patalpose buvo įsteigtas Riešės gimnazijos Bukiškio pradinio ugdymo skyrius – tuomet čia veikė viena priešmokyklinio ugdymo grupė. 2013 m. Bukiškio priešmokyklinio ugdymo skyrius išaugo iki pradinio ugdymo skyriaus, veikė ir ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo grupės. Nuo 2017 m. rugsėjo pradinio ugdymo skyrius perorganizuotas į Bukiškio progimnazijos skyrių. 2019–2020 m. Riešės gimnazijos Bukiškio progimnazijos skyriuje, ministerijos lėšomis suremontavus patalpas, buvo įsteigtos 6 ikimokyklinio ir 2 priešmokyklinio ugdymo grupės bei 1–7 klasės.

Šiemet Bukiškio progimnazijos skyriuje ugdoma 30 priešmokyklinio ir 86 ikimokyklinio amžiaus vaikai bei 133 1–8 klasių mokiniai. Klasės ir grupės yra įsikūrusios dalyje Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos patalpų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)