Siūloma naikinti šviesoforinę sankryžą bei įrengti pėsčiųjų viaduką

Projektiniuose siūlymuose nurodoma, jog esama šviesoforinė sankryža bus panaikinta, o dėl to išnyks ir visi kairieji posūkiai ir bus galima sukti tik į dešinę. Panaikinus sankryžą, būtų užtikrintas nepertraukiamas eismo srautas. Abiejuose šonuose siūloma įrengti dvi žiedines sankryžas, o virš buvusios sankryžos, per įrengtus žiedus, būtų įrengtas pėsčiųjų viadukas.

4 papildomi eismo žiedai ir naujas viadukas automobiliams

Kaip jau buvo minėta, jog buvusios Gariūnų sankryžos priešingose pusėse būtų įrengiamos dvi žiedinės sankryžos, dar dvi naujos žiedinės sankryžos planuojamos kitoje vietoje: viena ties Pikeliškių ir Kuro gatvių sankryža, kita – kitoje pusėje, ties Gariūnų akligatviu. Šias dvi žiedines sankryžos sujungtų viadukas automobiliams per Gariūnų gatvę.

„Po projekto įgyvendinimo, vairuotojams norintiems patekti į kitus Gariūnų gatvės pusėje esančius objektus, reikės vykti naujai suprojektuota trasa: žiedais ir virš Gariūnų g. įrengtu viaduku. Pėstiesiems – numatomi nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, taip pat pėsčiųjų viadukas su laiptais ir pandusais. Pėsčiųjų viadukas leis išvengti pėsčiųjų ir automobilių srautų sankirtų, o tiek pėstieji ,tiek automobiliai mazgą kirs daug saugiau ir greičiau“, – rašoma projektiniuose siūlymuose.

Tiesa, projektiniuose mįslingai užsimenama apie viso transporto srautų pakeitimo reorganizavimą, rašoma, jog tai „gatvių tinklo infrastruktūra iki 2040 metų“.

Projekto techniniai parametrai

  • Planuojamo objekto adresas – susisiekimo komunikacijos ties Gariūnų gatve;
  • Automobilinio viaduko ilgis – 189,71 m;
  • Projekto vystytojas – Vilniaus miesto savivaldybė;
  • Projektinius siūlymus ruošė UAB „SRP Projektas“, projekto vadovas – Tadas Kasperavičius.

Viešas svarstymas

Visuomenės atstovai iki rugsėjo 16-osios savo pasiūlymus gali teikti elektroniniu paštu info@srp.lt. Projekto viešas svarstymas numatomas trečiadienį, rugsėjo 16 d. Diskusijų pradžia 18.15 val. Projektiniai siūlymai bus aptariami nuotolinės vaizdo transliacijos būdu. Nuoroda pateikta čia.