„Šis turizmo skatinimui skirtas projektas neabejotinai tapo vienu ryškesniu vasaros įvykiu Lietuvoje, kūręs puikią nuotaiką vilniečiams ir miesto svečiams, numetęs nemažai kaukių politikoje ir, deja, įrodęs, kaip lengvai išjudinamas mūsų valstybės laivas. Laimė, paplūdimys visiems pasiuntė žinią apie Vilnių – čia yra miestas, kuriame laisvė ir vaikų džiaugsmas laimi prieš biurokratijos tironiją“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak mero, Lukiškių paplūdimio sėkmė įpareigoja galvoti apie panašius vasaros projektus ir kitiems metams.

Paplūdimys Lukiškių aikštėje sukurtas birželio pabaigoje kaip atsakas į karantino apribotas atostogas užsienyje – tokiu būdu Vilnius vienai vasarai tapo kurortiniu miestu su paplūdimiu pačiame miesto centre. Vasaros savaitgaliais Vilnius taip pat virsdavo vis kitomis užsienio valstybėmis, viliodamas jų kultūra, maistu ir renginiais.

1660 kv. m ploto paplūdimiui supilti panaudota 300 kubinių metrų smėlio.

Primename, kad paplūdimys Lukiškių aikštėje įžiebė karštų diskusijų. Jam prieštaraujantys teigė, jog paplūdimiui pasirinkta netinkama vieta, esą paplūdimys priešais Genocido aukų muziejų – nepagarba nukentėjusiesiems nuo teroro bei jų artimiesiems. Taip pat paplūdimys sukėlė kalbininkų pasipiktinimą, kad naudojami užrašai – tik anglų kalba. Po kiek laiko čia atsirado iškabos ir lietuvių kalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)