„Gera matyti, kaip atgimsta Grigiškės, atsiranda grigiškiečių bendruomenės traukos ir susitikimų centras, rajone atsiranda daugiau gyvybės. Miestas auga, keičiasi, tai smagu, kad kartu su šiais pokyčiais vyksta ir gyvenamųjų rajonų transformacija, tvarkymo darbai – juose atsiranda daugiau kokybės, viešųjų erdvių, daugiau vietos tarpusavio bendravimui, sutvarkytos infrastruktūros, žalių oazių. Grigiškių bažnyčios aplinką taip pat planuojame tvarkyti, kad čia būtų gražiau ir jaukiau“, – kalbėjo su bendruomene susitikęs sostinės meras Remigijus Šimašius.

Beveik 1 hektaro ploto viešojoje erdvėje aplink bažnyčią jau dabar sutvarkyta teritorija, užtaisytos duobės, suremontuoti kelio borteliai, pabarstyta skaldelė, pasodinta veja, nurodoma Vilniaus savivaldybės pranešime. Jau parengtas sutvarkymo projektas, pagal kurį, šalia bažnyčios bus įkurtas tvarkingas skveras su laisvalaikio zonomis, pasivaikščiojimo takais. Miesto lėšomis bus įrengta reikalinga infrastruktūra, pasodinti želdynai, įrengtas apšvietimas. Skvere planuojama įrengti apie 25 suoliukus ir vaikų žaidimų aikštelę. Bendruomenės renginiams ir šventėms numatyta aikštė.

Vilniaus miesto savivaldybei ir merui už būsimą naują gražią erdvę bendruomenei padėkojo Grigiškių parapijos klebonas kunigas Andžejus Andžejevskis.

Sostinės savivaldybė savo lėšomis atliks projektavimo ir statybos darbus viešajai erdvei įrengti. Vėliau visi įrenginiai ir infrastruktūra neatlygintinai bus perduoti Grigiškių Šventosios Dvasios bažnyčiai. Planuojama, kad naujasis skveras bus baigtas kitais metais. Savivaldybė tam skiria daugiau kaip 540 tūkst. eurų.

Susitarimas tarp Vilniaus miesto savivaldybės ir Grigiškių Šventosios Dvasios bažnyčios neatlygintinai perduoti aplink Grigiškių bažnyčią esančią teritoriją nuo 2019 m. pradžios pasirašytas 25 metams, nurodoma savivaldybės pranešime.

Grigiškių Šventosios Dvasios parapija įsteigta 1992 metais, 1995 metais pašventinti parapijos namai su koplyčia. 2016-aisiais buvo padėtas kertinis akmuo ir pradėta bažnyčios statyba.

Vilniaus arkivyskupijos duomenimis, Grigiškių Šventosios Dvasios bažnyčia yra aštuntoji Vilniaus arkivyskupijoje po Atgimimo pastatyta bažnyčia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)