Vilniečiai myli gyvūnus. Beveik kiekvienuose namuose rastume šeimą, auginančią vieną ar net kelis keturkojus draugus, kuriuos būtina kasdien vedžioti, dresuoti. Specialių šunų vedžiojimo aikštelių poreikis mieste didelis, todėl Vilniaus miesto savivaldybės pareiga – sudaryti visas sąlygas žmonėms aktyviai leisti laiką lauke su augintiniais, nekeliant grėsmės sveikatai ir gerovei, rašoma „Grindos“ pranešime žiniasklaidai.

Siekiant sukurti ne tik estetiškai atrodančias, bet ir funkcionalias erdves, kuriose sostinės gyventojai galėtų saugiai vedžioti augintinius, Medeinos g. 31 planuojama įrengti vieną bendrą, o Popieriaus g. 30 ir Bubilo g. 1 – po dvi modernias aikšteles, pritaikytas vedžioti skirtingo svorio (iki 10 kg ir daugiau nei 10 kg) šunis. Visas aikšteles lankytojams planuojama atverti iki rugpjūčio pradžios.

„Kiekvieną naujo projektavimo aikštelę aptveriame segmentine tvora su varteliais, įrengiame suoliukus, pasirūpiname šiukšliadėžėmis. Kad keturkojai nenuobodžiautų, aikštelėse statome buomus ir laipiojimo kliūtis. Šiemet Vilniuje suplanuota įrengti dar keletą tokių naujų aikštelių“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Naująsias aikšteles išbandė ir keli „Grindos“ administruojamų Vilniaus gyvūnų globos namų augintiniai.

„Džiugina tai, kaip apgalvotai suplanuotos šios aikštelės – net mūsų globotiniai, anksčiau gyvenę gatvėje, greitai pajuto, kaip smagu tyrinėti naują aplinką, landžioti įrengtais tuneliais ar įveikti buomą. Akivaizdu, kad tokia įranga skatina aktyvesnį fizinį šunų aktyvumą, stiprina raumenyną, lavina vestibuliarinį aparatą. Visa tai prisideda prie geresnės keturkojų fizinės ir socialinės būklės ir padeda atsakingiems šeimininkas užtikrinti gerą augintinių savijautą“, – pastebi Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė Agnė Žėbienė.

Šiuo metu Vilniaus mieste yra 31 gyvūnų vedžiojimo aikštelė. Išsamiau su esamomis, projektuojamomis ar nagrinėjamomis aikštelėmis galima susipažinti Vilniaus interaktyviame žemėlapyje, pasirinkus sluoksnį „Aikštelės šunims“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)