„Ryškios žvaigždės danguje sudaro žvaigždynus, kurie siejami su įvairiais simboliais. Tas pats vyksta ir ant žemės – miestai turi savo žvaigždes: architektūriniai paminklai, iškilios asmenybės, aikštės, skverai ir kitos menininkų pasiūlytos miesto objektų kūrybinės transformacijos suformuos Vilniaus žvaigždyną, kuris sausį, tikiuosi, nušvis labai ryškiai“, - teigia Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Praėjusio Vilniaus šviesų festivalio tema buvo sostinės kiemai – į šventę tai priviliojo net 200 tūkst. vilniečių ir miesto svečių, rašoma Vilniaus kultūros centro pranešime žiniasklaidai.

„Kviečiame menininkus, o ypatingai Lietuvos kūrėjus ir organizacijas, siūlyti įvairių miesto objektų kūrybines transformacijas, stebinti idėjų įvairove ir neapsiriboti koncentruota festivalio geografija“, – sako Vilniaus šviesų festivalio organizatoriaus Vilniaus kultūros centro direktorius Paulius Jurgutis.

Organizatoriai primena, kad atrenkant siūlomus projektus pirmenybė bus teikiama Lietuvos menininkams, o pagrindinė idėjų raiškos priemonė turi būti šviesa: šviesos instaliacijos, apšviesti objektai, šviesos dizainas, architektūrinis apšvietimas, urbanistinė šviesa, vaizdo instaliacijos, gyvi pasirodymai, šviesos šou, projekcijos ir 3D instaliacijos.

Norint dalyvauti atrankoje, prašome iki 2020 m. liepos 31 d. užpildyti paraiškos anketą, kurią rasite čia.

Daugiau informacijos apie paraiškų teikimą ir festivalį el. paštu lightfest@vilnius.lt arba čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)