Pirmojo seanso kryptimi pasirinkta Pietų Korėja. Buvo parodyta naujoji kultinio filmo „Parazitas“ nespalvota versija, kurią žiūrovai kviečiami išvysti vieninteliame likusiame seanse balandžio 30 dieną 18 valandą.

„Visai nesvarbu, jei jau matėte šį filmą: naujasis koloritas pažada visiškai kitokią patirtį. Beje, atnaujinta versija itin svarbi ir pačiam režisieriui Bong Joon-ho, kuris teigia, kad nuėmus spalvas atsiskleidė kiti filmo aspektai, paaštrėjęs kontrastas ir vaizdo tekstūra dar labiau išryškino filme nagrinėjamas temas, o spalvų neblaškomas žiūrovas dar giliau išgyvena filmo moralines dilemas“, – sako „Kino pavasario“ programos sudarytoja ir „Aerokino“ programos kuratorė Aistė Račaitytė.

Sudėtingas procesas vardan svaiginančios patirties

„Kino pavasario“ oro linijų vardu sveikinu jus atvykus į pirmąjį istorijoje autokino teatrą erdvėje, kur kyla ir leidžiasi lėktuvai. Mums buvo labai svarbu užtikrinti žiūrovams šios unikalios patirties kokybę – tiek vaizdo, tiek turinio. Žinoma, ir saugumą. Mūsų įgula visu tuo pasirūpins, o jūs atsipalaiduokite, atsisekite saugos diržus ir mėgaukitės, – susirinkusius atidarymo svečius sveikino projekto iniciatorius ir „Kino pavasario“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška. – Vasarą, tikimės, „Aerokiną“ surengti ir kitų didžiųjų miestų bei kurortinių miestelių oro uostuose ir aerodromuose.“

„Įgyvendinti šį projektą mums buvo malonus iššūkis – reikėjo per pakankamai trumpą laiką riboto patekimo zoną, oro uosto peroną, paversti kino mėgėjams atvira erdve, kurioje galėtų tvarkingai bei saugiai tilpti virš 200 automobilių. Labai dėkojame „Kino pavasario“ komandai už galimybę būti viso proceso dalimi ir tuo pačiu parodyti, kad oro uostai puikiai suderina aviacijos veiklą su įvairaus formato renginiais ir projektais. Tikiu, kad po šių autokino renginių – atsiras dar daugiau ne tik gero kino, bet ir aviacijos mėgėjų“, – teigia Vilniaus oro uosto vadovas Dainius Čiuplys.

Pasirūpinta saugumu

„Aerokino“ seansų metu bus užtikrintas saugumas žiūrovų sveikatai – viso seanso metu žiūrovai bus prašomi neišlipti iš savo automobilių, bilietais prekiaujama tik internete. Reikalui esant, bus leidžiama atsidaryti automobilių langus, tačiau privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Rūpinantis gamta, žiūrovai bus raginami seansų metu išjungti mašinų žibintus ir variklius.

Bilietai į „Aerokino“ seansus – čia. Automobilių skaičius į kiekvieną seansą yra ribotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)