Iš anksto užsiregistravę į nemokamą renginį „Malda už tylius lyderius“, saugiai sėdėdami savo automobiliuose galėjo klausytis išskirtinio keliautojo ir TV laidų vedėjo Bearo Gryllso videopranešimo iš 2019 metų Pasaulinės lyderystės konferencijos (PLK) bei muzikos grupės „Iš arčiau" pasirodymą.

Anot kunigo Algirdo Toliato, dažnai įsivaizduojame lyderius charizmatiškus, kūrybingus, nepalaužiamus, beveik kaip super herojus, tačiau ne mažiau yra svarbu yra ir ta tylioji lyderystė.

„Pavyzdžiui, pakelti šiukšlę savo aplinkoje. Ar bent jau nenumesti jos pačiam. Susilaikyti nuo užgaulaus komentaro ar piktdžiugiško kaltų ieškojimo. Tokia buitinė lyderystė, kur kiekvienas gali imtis mini iniciatyvų ir drauge su kitais bendraminčiais labai konkrečiai keisti pasaulį, pradedant nuo savęs. Didžiausia lyderystė - tai atlikti iš visos širdies savo pareigą ar net truputį daugiau, nesitikint jokios padėkos“, - sakė A. Toliatas.

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Pasaulinės lyderystės konferencijos iniciatorius, „Miesto bažnyčios" pastorius Saulius Karosas pažymėjo, kad tylus lyderis visada yra tarnaujantis lyderis.

„Kai žmogaus dvasia pakyla aukščiau savo interesų ir eina aukotis, tarnauti ir padėti, visi tai stebintys yra įkvepiami. Šiandien esame gydytojų įkvėpti ir atpažįstame, koks brangus yra pasišventimas Hipokrato priesaikai - tarnauti žmonijai ir saugoti žmogaus gyvybę. Norime susirinkti ir malda užtarti gydytojus bei sergančiuosius“, - teigia pastorius.

Renginio metu vyko fotosesija „Linkėjimas medikui per automobilio langą“. Visi užsiregistravusieji į renginį popieriaus lape galėjo užrašyti palinkėjimą medicinos darbuotojams. Tą palinkėjimą renginio fotografai užfiksavo pro dalyvių automobilio langą.

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Pabaigoje visi susirinkusieji kartu su grupe „Iš arčiau“ sugiedojo "Tėve mūsų” bendrą maldą už medikus ir Dievo išmintį, apsaugą mūsų šaliai šiuo laiku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)