Šiandien „Neakivaizdinis Vilnius“ mini pirmąjį savo gimtadienį ir, nors negali kviesti keliauti po Vilnių, siūlo prisijungti prie virtualių gimtadienio veiklų, rašoma savivaldybės pranešime.

„Šis projektas – tarsi įdomusis miesto turizmo istorijų metraštis. Vos per metus „Neakivaizdiniam Vilniui“ pavyko papasakoti labai daug įvairių istorijų ir nustebinti ne tik miesto svečius, bet ir pačius vilniečius. Iniciatyvos reikšmę patvirtina ir tai, kad net dabar, kai turizmo srityje štilis, „Neakivaizdinis Vilnius“ nepritrūksta pasakojimų ir naujienų apie virtualias veikas, kurių pagalba sostinę pažinti galima neišeinant iš namų.“ – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Siūlo pasitikrinti žinias

Kiekvienoms studijoms priklauso žinių patikrinimas, todėl pasibaigus pirmiesiems alternatyvaus Vilniaus studijų metams, „Neakivaizdinis Vilniaus“ kviečia laikyti egzaminą. Jame – penkiolika klausimų apie sostinės vietas, objektus ir istoriją bei galimybė gauti vardinį, išlaikytą egzaminą žymintį diplomą. Visą informaciją, reikalingą išlaikyti egzaminui, galima rasti čia ir projekto socialiniuose tinkluose.

Virtuali ekskursija

„Neakivaizdinio Vilniaus“ šventinių ekskursijų planai nukelti vėlesniam laikui, tačiau keliauti siūloma virtualiai. Balandžio 18 d. (šeštadienį) 12 val. bus galima dalyvauti virtualioje ekskursijoje po Aukštutinę ir Žemutinę Vilniaus pilis, kuri tiesiogiai bus transliuojama „Neakivaizdinio Vilniaus“ „Facebook“ paskyroje. Nuo pat pradžių šios platformos kūrėjai stengėsi atskleisti mažiau žinomas puses miesto, kurį dažnai laikome puikiai pažįstamu. Tokia ir ši ekskursija – įdomi kelionė po pažįstamas vietas ir jas supančios netikėtos istorijos bei mažiau girdėti faktai.

„Virtualios ekskursijos metu pasivaikščiosime po teritoriją, nuo kurios prasidėjo ir augo Vilnius. Aplankysime ir pakalbėsime apie Gedimino pilį, Katedrą, Valdovų rūmus ir kitus teritorijoje esančius, ar buvusius statinius. Išnaudosime virtualumo privalumus – galėsime palyginti, kaip viskas atrodo dabar ir kaip atrodė anksčiau. Galėsime nusikelti į XX a. pradžią ir užeiti į Gedimino pilyje atidarytą kavinę. Tada persikelti į XX a. vidurį ir praeiti tuneliu kiaurai Gedimino kalną.“ – apie ekskursiją pasakoja ją vesiantis gidas Andrius Pavelko, kuriam tiesioginės transliacijos metu bus galima užduoti klausimus.

Kviečia prisidėti prie bendruomenės nuotraukų albumo

„Neakivaizdinis Vilnius“ kviečia metų veiklą pamatuoti įspūdžiais ir pačių miesto tyrinėtojų užfiksuotais kadrais. Gimtadienio proga, iniciatyvos „Facebook“ paskyroje visa sostinės tyrinėtojų bendruomenė bus kviečiama kartu sukurti „Neakivaizdinio Vilniaus“ metų albumą – dalintis įvairiapusį Vilnių atspindinčiomis nuotraukomis, kurias užfiksavo „Neakivaizdinio Vilniaus“ ekskursijų ar savarankiškų pasivaikščiojimų metu, pridėti geriausius įspūdžius ir tai, ką įdomiausio šiemet sužinojo apie sostinę bei laimėti specialių gimtadienio dovanų.

Visa informacija apie alternatyvaus Vilniaus pažinimą ir virtualų gimtadienį – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)