Iškart po Velykų biblioteka savo lankytojams pateiks dar vieną staigmeną – knygų pristatymą į namus. Kartą per savaitę skaitymo išsiilgę klientai knygas galės užsakyti elektroniniame kataloge arba telefonu, o bibliotekos darbuotojai jas išvežios ir skaitytojams pristatys bekontakčiu būdu, rašoma savivaldybės tinklalapyje.

Vilniaus miesto vicemerė Edita Tamošiūnaitė sveikino tokią bibliotekos iniciatyvą: „Džiugu, kad mūsų įstaigos skatina vilniečius šiuo nelengvu metu likti namuose ir suteikia būdą pasinaudoti kultūros ištekliais. Labai palaikome tokias idėjas, todėl būtinai talkininkausime suteikdami reikiamas apsaugos ir kitas priemones bibliotekos darbuotojams.“

Kaip tai veiks?

Balandžio 14 d. nuo 9 iki 14 val. klientai galės prisijungti prie elektroninio katalogo https://vimvb.libis.lt/ arba paskambinti telefonu nr. 8 5 275 5945 ir užsisakyti ne daugiau 3 knygų (atmintinę, kaip užsisakyti knygas internetu galima rasti čia). Likusiomis darbo dienomis 9-17 val. vyks leidinių išvežiojimas, o knygas vėl užsakyti bus galima pirmadieniais. Prieš pristatant skaitinius, bibliotekos darbuotojas su paslaugos gavėju telefonu susisieks asmeniškai, o atvykęs, knygas paliks prie durų.

Ši paslauga bus teikiama Vilniaus centrinėje bibliotekoje ir jos filialuose užsiregistravusiems skaitytojams. Laikantis saugumo standartų, pandemijos laikotarpiu knygų grąžinimas neveikia, todėl biblioteka lankytojų labai prašo leidinių į bibliotekas nenešti ir primena, kad dėl delspinigių ar kitų nuobaudų nerimauti nereikės nei knygas užsisakantiems į namus, nei jas paėmusiems dar prieš prasidedant karantinui. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad knygos pristatymui į namus bus išduodamos iš Vilniaus centrinės bibliotekos (Žirmūnų g. 6) ir vaikų bibliotekos „Saulutė“ (Žirmūnų g. 2) fondų, todėl pasibaigus karantinui jas grąžinti reikės būtent į šias bibliotekas.

Daugiau informacijos apie nuotolines paslaugas ir veiklą karantino metu – čia ir feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)