Mugė šurmuliuos Gedimino prospekte, Lukiškių, Rotušės, Vinco Kudirkos ir Katedros aikštėse, Žemaitės, Odminių ir Konstantino Sirvydo skveruose, T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės, Maironio, Pilies ir Didžiojoje gatvėse, Vokiečių gatvės neporinių namų pusėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Taip pat kovo 6 d. nuo 14.30 iki 15.15 val. vyks Kaziuko mugės dalyvių eisena Gedimino prospektu nuo Lukiškių iki Katedros aikštės.

Vilniaus miesto savivaldybė primena rūpintis savimi ir aplinkiniais, saugotis nuo virusų. Pagrindinės kartu su Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistais paruoštos rekomendacijos – kruopščiai ir dažnai plaukite rankas muilu ir vandeniu, nelieskite veido, vėdinkite patalpas plačiai atvėrus langus ne mažiau nei kartą per valandą.

Visiškai izoliuotis nuo miesto gyvenimo neskatinama – atidžiai sekama, kaip plis virusas, ir esant reikalui bus imtasi būtinų veiksmų. Renginiai Vilniuje, ugdymo įstaigų veikla kol kas nėra stabdoma, bet jei matysime, kad toks sprendimas yra būtinas, nedelsiant jį priimsime.

Taip pat primenama, kad viešojo transporto priemonių švarai užtikrinti sostinėje taikomos keturios standartizuotos valymo rūšys: kasdienis, periodinis ir generalinis plovimai bei sėdynių plovimas. Kasdienio valymo metu kruopščiai išvalomos grindys, nuvalomi langų rėmai, kiti vidaus paviršiai. Naudojant valymo ir dezinfekavimo priemones kasdien nuvalomi visi paviršiai, skirti keleiviams laikytis – turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai. Įprastai autobusai ir troleibusai kasdien būdavo valomi specialiu šarminiu valikliu, kuris turi dezinfekcinių savybių, bet dabar pasirinkti dar stipresnio dezinfekcinio poveikio valikliai, kurie naudojami ir medicinos įstaigose. Be to, viešojo transporto vairuotojams dalinamos dezinfekcinės servetėlės rankoms ir paviršiams valyti. Siekiant nuo virusų apsaugoti ir keleivius, transporto priemonės pagal iš anksto sudarytą grafiką galinėse maršruto stotelėse dezinfekuojamos ir valomos 4 mobilių valytojų komandų.

Nuo vasario 27 d. iš Vilniaus oro uosto važiuojančius autobusus dezinfekuoja mobili valytojų brigada. Kai autobusai įvažiuoja į teritoriją ir išleidžia keleivius, transporto priemonės operatyviai valomos ir į miesto pusę judančius keleivius jau pasitinka dezinfekuotos.

Kaip keisis eismas ir viešojo transporto judėjimas?

Vykstant paruošiamiesiems darbams ir Kaziuko mugės metu bus ribojamas transporto eismas, numatomi viešojo transporto organizavimo pakeitimai:

• Nuo kovo 4 d. 9 val. iki kovo 9 d. 6 val. draudžiamas transporto eismas Gedimino prospektu nuo Šventaragio iki Vilniaus gatvės, išskyrus mugės transportą.
• Nuo kovo 5 d. 20 val. iki kovo 9 d. 6 val. draudžiamas transporto eismas Gedimino prospekte nuo Šventaragio iki A. Goštauto gatvės, T. Vrublevskio, Šventaragio, Pilies, Didžiąja (ir aplink Rotušės aikštę), Barboros Radvilaitės, Maironio gatvėmis, Vokiečių gatvės neporinių namų pusėje ir jų prieigose.
• Atsižvelgiant į eismo ribojimus, nuo kovo 6 d. 00.00 val. iki kovo 9 d. 4 val., keisis 10-ojo, 11-ojo, 33-iojo, 89-ojo ir 102-ojo N autobusų maršrutų eismo organizavimas.
• Kaziuko mugės dalyvių eisenos ir mugės metu taip pat galimi ir maršrutų, kurių trasos kerta Gedimino prospektą – 1-ojo G, 3-iojo G, 22-ojo, 53-iojo, 73-iojo, 88-ojo maršrutų autobusų ir 2-ojo, 3-iojo, 4-ojo, 6-ojo, 10-ojo, 12-ojo, 14-ojo, 17-ojo, 20-ojo maršrutų troleibusų – nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių.

Gyventojams ir įmonėms išduoti leidimai statyti automobilius mokamose automobilių stovėjimo vietose, esančiose mėlynojoje ir raudonojoje zonose, Kaziuko mugės metu nuo kovo 5 d. 20 val. iki kovo 9 d. 6 val. galios ir kitose stovėjimo zonose.

Kaip bus keičiamos autobusų trasos?

10 Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos ir Užupio. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa 10 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.

11 Žvėrynas–Senamiestis–Užupis maršruto autobusai iš Žvėryno iki Pamėnkalnio–Pylimo–Jogailos gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, toliau suks į Pylimo gatvę ir važiuos Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Drujos gatvėmis. Apsisukus Drujos gatvės pabaigoje esančiame žiede autobusai atgal važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos Jogailos, Vinco Kudirkos aikštė, Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos, Vilnios, Užupis, Bernardinų kapinės ir Bernardinų stotelėse. Kursuodami pakeistu maršrutu link Užupio autobusai papildomai stos stotelėse Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai, Subačiaus, Zarasų (link Drujos g.), Drujos ir Misionierių.

33 Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai bei Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Kalnėnai–Guriai maršruto autobusai iš Šiaurės miestelio iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai grįš į Šiaurės miestelį. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa 33 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

89 maršruto autobusai iš Nepriklausomybės aikštės iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą iki stotelės Aušros vartai ir važiuos tiesiai į Stotį. Tokia pačia trasa autobusai važiuos ir atgal. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio, Subačiaus, Bazilijonų (Visų Šventųjų g.), Rūdninkų, Rotušė, Vokiečių ir Trakų. Kursuodami šia trasa 89 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

102N Pilaitė–Žvėrynas–Žygimantų–Maironio g.–Stotis naktinio maršruto autobusai į Stotį nuo A. Goštauto ir Vilniaus gatvių sankryžos važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Gėlių, Sodų, Stoties gatvėmis. Iš Stoties į Pilaitę autobusai važiuos Stoties, Sodų, Pylimo, Jogailos, Vilniaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio, Misionierių, Aušros vartai ir Bazilijonų. Kursuodami šia trasa 102N maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų ir Gėlių.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis Kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų.

Viešojo transporto eismą realiu laiku keleiviai bet kada gali stebėti apsilankę interneto tinklalapyje, mobiliuoju telefonu (m.stops.lt) arba mobiliosiose programėlėse m.Ticket ir Trafi. Specialūs informaciniai pranešimai apie viešojo transporto darbo organizavimo pakeitimus taip pat bus skelbiami autobusuose, troleibusuose ir stotelėse, o bendroji informacija apie trasų pakeitimus skelbiama viešojo transporto švieslentėse.

Su pakeistomis viešojo transporto maršrutų trasomis ir eismo tvarkaraščiais jau nuo kovo 3 d. galima bus susipažinti interneto tinklalapyje. Informacija skelbiama ir socialiniame tinkle bei darbo valandomis telefonu (8 5) 210 7050.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)