Ties Linkmenų gatve pirmojo statybų etapo metu iškils du 6 aukštų daugiabučiai, kuriuose bus įrengti 1–4 kambarių 31–100 kv. m ploto butai. Viršutinių aukštų gyventojams atsivers vaizdinga Vilniaus finansų centro Konstitucijos prospekte bei Šeškinės miškų panorama. Pirmuosiuose aukštuose bus įrengtos patalpos įvairių paslaugų tiekėjams.

Pirmojo „Naujasis Skansenas“ plėtros etapo darbus planuojama užbaigti iki 2021 metų gegužės, o visą projektą įgyvendinti iki 2025 metų pabaigos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Projektuodami „Naujojo Skanseno“ namus įgyvendinome seną svajonę perpinti bendruomenės viešąsias ir privačias erdves į vientisą urbanistinį audinį. Projekte taip pat vadovavomės trimis aktualiausiais urbanistinės plėtros principais – bendruomeniškumo, žalumo ir sveiko miesto. Kiekvienas jų projekte įgijo konkrečią išraišką. Tai bendruomenės erdvę kertanti alėja su dviračių takais, žalieji plotai kiemuose, sporto takai bei įranga aktyviam laisvalaikiui“, – pasakoja architektų studijos „JP Architektūra“ vadovas A. Kaušpėdas.

Architekto teigimu, kvartalo architektūriniai sprendimai buvo planuojami atsižvelgiant į teritorijos artumą miesto centrui ir patrauklius pėsčiųjų maršrutus iki jo. Dėl to didelis dėmesys skirtas keliaujančiųjų dviračiais ar pėsčiomis patogumui. Pavyzdžiui, daugiabučiuose įrengtas dviračių saugyklas bus galima tiesiogiai pasiekti tiek iš gyvenamųjų namų, tiek iš kvartalą kirsiančios alėjos.

Anot A. Kaušpėdo, sporto bei rekreacinių erdvių gausa aplink kvartalą sudaro puikias sąlygas gyventi judriai ir suteikia galimybes įvairių sporto šakų mėgėjams aktyviai leisti laisvalaikį. Siekiant dar labiau išryškinti šias galimybes vienu pagrindinių „Naujojo Skanseno“ kvartalo akcentų pasirinktas 400 metrų ilgio bėgimo takas. Jis skatins gyventojus sportuoti, bendrauti ir judėti. Bėgimo takas jungs visus kvartalo namus, padės formuotis stipriai bendruomenei ir jos identitetui.

Projektuotojų vizualizacija

Naujai statomuose A + energinio efektyvumo klasės namuose bus galima rinktis tiek mažesnius vieno kambario butus, tiek erdvius apartamentus su terasomis ir lodžijomis. Butuose bus įrengtas grindinis šildymas, įdiegti išmaniųjų namų sprendimai (išmaniosiomis valdymo planšetėmis bus galima reguliuoti kiekvienos buto patalpos vėdinimą ir šildymą). Netrūks dienos šviesos, nes įrengti langai – nuo grindų iki pat lubų.

Bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas sako, kad sostinės dalis, kurioje pradedami statyti naujieji namai, turi visas galimybes tapti vienu patraukliausių Vilniaus rajonų gyventi ir dirbti, o čia įgyvendinami vienų garsiausių ir geriausių šalies architektų projektai tik dar labiau didins šios vietos patrauklumą. Iš viso per keletą ateinančių metų šalia Linkmenų ir Žalgirio gatvių „YIT Lietuva“ planuoja sutvarkyti ir naujam gyvenimui prikelti 4 ha teritoriją.

Šnipiškėse formuojasi naujasis miesto centras, o „Naujojo Skanseno“ kvartalo plėtra šiems procesams suteiks naują postūmį. Pagal darnios plėtros principus vystomas daugiafunkcinis kvartalas pritrauks į rajoną daugiau gyvybės ir įvairovės, o nuo to gyventi bei dirbti jame bus įdomiau ir patogiau. Vertinantiems šiuolaikinio gyvenimo mieste privalumus, mobilumą ir aktyvaus laisvalaikio galimybes tai yra išties patrauklus pasirinkimas – ypač turint omenyje, kad Vilniuje tokias sąlygas suteikiančių vietų naujiems būsto projektams įgyvendinti lieka vis mažiau“, – sako K. Vanagas.

Be daugiabučių čia taip pat iškils du nauji verslo centrai. Didžiulį daugiafunkcinį kvartalą buvo patikėta projektuoti net trims architektų komandoms. Be A. Kaušpėdo studijos gyvenamąsias erdves kvartale taip pat projektavo architektas Vytautas Biekša iš „Processoffice“. Teritorijoje iškilsiančių verslo centrų autorius – „Vilniaus architektūros studijos“ architektas Algimantas Pliučas.

Šalia namų bus įrengta patogi 102 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, taip pat vietos dviračiams, elektromobilių įkrovimo stotelė. Viršutinių aukštų gyventojams atsivers vaizdinga Vilniaus finansų centro Konstitucijos prospekte bei Šeškinės miškų panorama. Pirmuosiuose aukštuose bus įrengtos patalpos įvairių paslaugų teikėjams. Skaičiuojama, kad naujajame kvartale įsikurs per 2 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)