Filmo „6km“ premjera – tai ne tik filmo peržiūra, bet ir bendruomenės susibūrimas, diskusija. Atvykę Bezdonių gyventojai ir svečiai pirmieji išvydo pasirodžiusį filmą, turėjo galimybę sudalyvauti diskusijoje apie Bezdonis. Filmo kūrėjas bei renginio vedėjas kvietė tarpusavyje kalbėtis apie Bezdonių gyventojus, privalumus bei problemas ir, žinoma, žaismingą šio miestelio pavadinimą, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

„Matau, kad filmas sujudino miestelio žmones. Premjeros metu įvyko diskusija, kuri ateityje tikrai prisidės prie miestelyje esančių problemų sprendimo“ – teigia filmo kūrėjas, Vilniaus universiteto studentas Valdemar Baran. Specialiai į Bezdonis atvykęs pamatyti premjeros vedėjas ir režisierius Vytenis Pauliukaitis džiaugėsi, kad atsiranda filmai apie mažus miestelius. „Bezdonys yra vienas iš nedaugelio miestelių pasaulyje, kuris turi savo filmą“ – Bezdonių gyventojus ragino didžiuotis V. Pauliukaitis.

Filme „6km“ yra kalbinami paprasti Bezdonių gyventojai, jie pasakoja apie savo kasdienybę, kuo jiems Bezdonys patinka ir kokios problemos kamuoja šį miestelį. Tarp pašnekovų yra tiek studentas, kuris penktadienio naktis praleidžia besilinksmindamas, mokyklos direktore ir mažos privačios parduotuvės pardavėja. Filme bus galima išgirsti bei pamatyti miestelį taip, kaip jį mato patys bezdoniškiai. Žiūrovų laukia ir pasakojimai apie tai, kaip gyventojams sekasi susigyventi su tokiu neįprastu pavadinimu. „Jei čia apsigyvensime, tai niekam neduosime adreso“ – teigė viena dokumentiniame filme kalbinta pašnekovė.

„6km“ premjera jau įvyko, tačiau filmas yra prieinamas visiems. Filmą galite pamatyti čia:

Filmas „6km“ yra taip pat prieinamas ir lenkų bei anglų kalbomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)