4200 kv. m pastate, kurį planuojama pastatyti iki 2020 m. žiemos, sporto varžybas galės stebėti iki 1300 žiūrovų, bus galima naudotis trimis krepšinio salėmis vienu metu. Taip pat planuojama įrengti išstumiamas 1300 vietų tribūnas, tad šiame komplekse galės vykti ne tik krepšinio varžybos. Be to, kaip teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime, visa pastato infrastruktūra bus pritaikyta ir neįgaliesiems.

Ištisus metus veiksiantis šiuolaikiškas ir erdvus sporto salių kompleksas prie Žemynos progimnazijos bus ypač svarbus miesto plėtros objektas. Neabejojama, kad jis taps vienu iš daugelio fizinio aktyvumo centrų, subursiančių sportą mylinčius vilniečius ir ugdančių čempionus.

Simbolinę laiko kapsulę į naujo sporto komplekso pamatus drauge su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi ir vicemeru Valdu Benkunsku įkasė UAB „HSC Baltic“ direktorius Rimvydas Beržonskis.

Trijų krepšinio salių pastato kompleksu galės naudotis Žemynos progimnazijos auklėtiniai, o po pamokų čia vyks Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinių treniruotės.

Kompleksas, kaip skelbia savivaldybė, bus išlaikomas biudžeto lėšomis. Kadangi pastatas A energinio efektyvumo klasės, naudojantis mažai energijos, tad eksploatacijos išlaidos turėtų būti gana nedidelės.

Statybos darbai finansuojami iš miesto biudžeto. Statybos darbų kaina – apie 5,2 mln. eurų su PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)