„Mūsų tikslas rekonstruoti Neries krantines, jas dar labiau pritaikant miestiečių poreikiams. Neries krantinėje prie Žaliojo tilto esančių vadinamųjų „Meilės krantų“ planuojame atsisakyti ir vietoj vienmečių gėlių krantinėse pasodinti augančius ir galinčius išgyventi laukinius žolinius augalus, kurie sukuria tinkamą terpę biologinei įvairovei. Šie žoliniai augalai kur kas geriau prisitaiko prie sudėtingų išgyvenimo sąlygų negu itin intensyvios ir brangios priežiūros reikalaujančios vienmetės gėlės“, – sako Giedrė Čeponytė, Vilniaus miesto savivaldybės Želdynų poskyrio vedėja.

Evaldo Čingos nuotr.

„Meilės krantų“ atsisakymas yra susijęs su Neries krantinės atnaujinimu. Pasak Giedrės Čeponytės, krantinė, o ypatingai Baltojo tilto pieva – viena mėgstamiausių vilniečių erdvių poilsiui, pramogoms, renginiams. Taip pat šalia esanti aktyvių sporto pramogų erdvė nuolat buvo pilna aktyvų laisvalaikį propaguojančių vilniečių. Kai bus įgyvendintas atnaujinimo projektas, abi erdves taps ne tik funkciškai įvairesnės, bet ir patrauklesnės bei saugesnės miestiečiams.

Pirmą kartą Gitenio Umbraso akcija „Meilės krantai“ Neries krantuose buvo įgyvendinta 2004 metais. Užrašas – tai savotiškas meilės prisipažinimas savo miestui, skatinimas bendrauti ir kurti. Šio projekto dėka standartinė betoninė krantinė tapo unikaliu landšaftinio meno kūriniu.