„Savivaldybė nuosavybės teise minėtame pastate turi tik 68,45 kv. m rūsį. Nei vieno buto Vilniaus miesto savivaldybė minėtame pastate nėra turėjusi“, – sako Povilas Poderskis.

Remiantis Registrų centro duomenimis, Giedraičių g. 2 esančiame name iš viso yra 12 butų, kurie priklauso skirtingiems juridiniams ir fiziniams asmenims.

„Vilniaus savivaldybės taryba dar 2013 metų sausį nusprendė inicijuoti žemės sklypo paėmimą visuomenės poreikiams ir kreipėsi šiuo klausimu į Nacionalinę žemės tarnybą. Pastaroji pradėjo žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą. Buvo atliktas sklype esančio turto individualus vertinimas ir jo savininkams pasiūlyta sudaryti sutartis dėl nuostolių atlyginimo“, – komentuoja P. Poderskis.

Susitarimo pasiekti taip ir nepavyko, kadangi vieni savininkai nesutiko su siūlomu atlyginimu, o kitos įmonės atstovų tiesiog negalima buvo rasti. Savivaldybės turimais duomenimis vienas iš minimų juridinių asmenų jau yra bankrutavęs, o jo turtas perėjęs kitam asmeniui. Artimiausiu metu Vilniaus miesto savivaldybė planuoja pratęsti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą.

Ši vieta yra vienintelė, kur Lvovo g. susiaurėja iki trijų juostų – visur kitur yra keturios. Kol klausimas dėl pastato nėra išspręstas – savivaldybė negali platinti Lvovo gatvės iki keturių juostų. Anot Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus, pastatą paėmus visuomenės poreikiams savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ pradės rengti techninį gatvės dalies (apie 200 metrų) projektą.

„Šiuo metu vykdomi Giedraičių gatvės rekonstrukcijos darbai. Įgyvendinus projektą Giedraičių g. dalis nuo Krokuvos iki Daugėliškio bus vienos eismo krypties į Lvovo gatvę. Be to, Lvovo g. 37 atsiras administracinis pastatas ir turės išvažiavimą į Krokuvos g., kas taip pat padidins eismo srautą į Lvovo – Giedraičių sankryžą. Todėl išplatinimas šioje vietoje iki keturių eismo juostų yra būtinas sklandžiam eismui vykti“, – pabrėžia P. Poderskis.

Giedraičių g. 2 name esantis turtas, kaip neprižiūrimas, yra apmokestintas maksimaliu galimu nekilnojamojo turto mokesčio tarifu t.y. 3 proc.