„Rinktinės-Žalgirio-Tuskulėnų-Apkasų gatvių sankryžoje įdiegtos naujos programos, kurios veikia lankstesniu režimu, reaguodamos į realius eismo srautų pokyčius, o nauji eismo srautų jutikliai užtikrina tikslesnį visų eismo srautų fiksavimą. Be to, didinant pėsčiųjų ir dviratininkų saugumą demontuotos papildomos lentelės su žalia rodykle, o judant nuo Apkasų g. ir sukant į dešinę Žalgirio gatvę, kur sukančiųjų srautas pakankamai didelis, įrengti atskiri šviesoforai“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Miesto eismo organizavimo departamento vadovas Aleksej Apanovič.

Be to, buvo išplatinti pėsčiųjų takai, sankryžoje įrengti atskiri dviračių ir pėsčiųjų reguliavimai, įvesta aiškesnė eismo tvarka, atnaujintas ženklinimas, sutvarkyti inžineriniai tinklai, kelio danga. Vasarą buvo sutvarkyta beveik kilometro ilgio Apkasų gatvė: pakeista danga, atnaujinti šaligatviai, ženklinimas.

Šiuo metu nuo Minties ir Apkasų gatvių sankryžos iki S. Žukausko gatvės tiesiamas naujas dviračių takas ir šaligatvis. Kitąmet darbai planuojami tiesiant dviračių ir pėsčiųjų jungtis Rinktinės gatvėje. Šie takai taps nenutrūkstamo tinklo dalimi, kuria Žirmūnų ir Šiaurės miestelio gyventojai galės patogiai susisiekti su centru ir Senamiesčiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)