„Kalėdų sostinėje“ organizatoriai laiko paslaptyje tai, kaip atrodys pagrindinė Lietuvos eglė. Paslaptyje lieka ir eglutės tema. Vilniaus Kultūros Centro kultūrinės veiklos vadybininkė – Rūta Kaminskaitė-Rimkienė – tikisi, kad Kalėdinė eglutė vėl nustebins ne tik miesto gyventojus, bet ir kitus Europos bei pasaulio miestus.

„Kalėdos tai stebuklų metas, todėl norime, kad pagrindinė Lietuvos Kalėdinė eglutė taptų staigmena sostinės bei kitų Lietuvos miestų gyventojams“,- sako Rūta Kaminskaitė-Rimkienė.

Visgi galima spekuliuoti, kaip šiais metais atrodys Kalėdinė eglė Vilniaus Katedros aikštėje. Pasak VKC darbuotojos, šiemet nesikeis nei žaliaskarės aukštis, nei lempučių kiekis, nei eglės kūrėjai. Be to, kaip ir ankstesniais metais, žaliaskarė bus pagaminta iš metalinio karkaso ir gyvų eglės šakų. Išliks ir visų pamėgtas Kalėdinis miestelis, supantis pagrindinę miesto eglę.

„Eglė bus kitokia nei praeitais metais, labiau panašesnė į tą, kuri puošė Vilnių 2017 m. Tuometinė Kalėdinė eglutė atitiko sostinės gyventojų lūkesčius. Tikimės, kad šiemet žaliaskarė ir vėl nustebins savo originalumu, tema ir simbolika“, – komentuoja R. Kaminskaitė-Rimkienė.

Vilniaus Kalėdinės eglutės įžiebimas Katedros aikštėje įvyks Lapkričio 30 d., 19.00 val. Prieš tai, 17.00 val., visi miesto gyventojai yra kviečiami į eglutės įžiebimą Rotušės aikštėje. Rūta Kaminskaitė-Rimkienė tikisi, kad Rotušės eglutė bus ne mažiau įspūdinga, jauki ir žavinga. Taip pat kaip ir pernai tai bus metalinio kūgio formos karkaso meninė instaliacija. Kūrėjai žada, kad žaliaskarė bus visai kitokia negu ankstesniais metais. Pagrindinė Rotušės eglės tema – „Miškas“.

Montavimo darbai prasidės lapkričio 25-26 d. Kalėdų eglute sostinės Katedros aikštėje džiaugsimės iki 2020 m. sausio 7 d.