Penktą šimtmetį gyvuojantis VU šiemet gimtadienio proga nusprendė ne tikėtis dovanų ar sveikinimų sau, bet dovanoti intelektualiai praturtinančias dovanas Lietuvos gyventojams. Viena tokių tapo ir daugiau nei 20 iškilių asmenybių minčių, papuošusių sostinės senamiesčio gatves ir kiemus. Jų autoriai – žymūs Lietuvos rašytojai, poetai, filosofai: Adomas Mickevičius, Balys Sruoga, Meilė Lukšienė, Česlovas Milošas, Aldona Liobytė, Sigitas Geda ir kiti.

„Per ilgus metus universitetas išugdė daugybę mokslininkų, intelektualų, mūsų valstybės kultūros kūrėjų ir puoselėtojų. Citatos ir jų vietos, padedant mūsų literatūrologams, istorikams, lingvistams, parinktos neatsitiktinai – jos vienaip ar kitaip siejasi su universitetu ir vietomis, kuriose šios mintys nugulė. Norime, kad nuolat skubančius sostinės gyventojus šios citatos nors trumpam kiek pristabdytų, priverstų pažvelgti į šiandieną kitu kampu, provokuotų ir mestų intelektinį iššūkį, taip pat primintų, kad turime kuo didžiuotis ir iš ko pasimokyti“, – apie projektą pasakoja VU Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Ervinas Spūdys.

Bene ryškiausia VU dovana šiemet tapo 200 tūkst. eurų stipendijų fondas, skirtas pirmakursiams iš nepasiturinčių šeimų. VU, norėdamas prisidėti prie socialinės atskirties mažinimo, skyrė šimtą kas mėnesį mokamų 200 eurų vertės stipendijų pirmakursiams, kurių vidutinės šeimos nario pajamos – ne daugiau nei 350 eurų, taip pat tiems, kurie pirmieji šeimoje siekia aukštojo išsilavinimo. Priėmimo į VU metu buvo išdalytos visos tam numatytos stipendijos.