„Rūpinamės saugiu pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimu, todėl reguliariai renkame lapus nuo šaligatvių ir dviračių takų. Planuojame per sezoną surinkti apie 7 tūkst. tonų lapų“, – sako Gintautas Runovičius, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas.

Šį rudenį lapus mieste renka bei tvarka rūpinasi trys bendrovės: „Mano aplinka“, „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ ir „Stebulė“. Lapai yra surenkami į specialius didmaišius ir išvežami į kitų bendrovių – „Biastra plius“ ir „Juknevičiaus kompostas“ – kompostavimo aikšteles. Lapai susmulkinami ir panaudojami dumblo gamybai, rašoma savivaldybės pranešime.

Savivaldybė kviečia vilniečius, norinčius nuo rudeninių lapų susitvarkyti bendrojo naudojimo kiemus, kreiptis į Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyrių el. paštu rasa.razanskiene@vilnius.lt susitariant dėl didmaišių atvežimo bei surinktų lapų išvežimo.

Jei gyventojai savo kiemus tvarkosi patys, surinktus lapus jie turi išvežti savarankiškai. Surinktų lapų negalima mesti į buitinių atliekų konteinerius ar deginti. Gyventojai, kurie neturi galimybių tokias atliekas kompostuoti savo valdomo žemės sklypo ribose, lapus gali atvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles, kurių adresai skelbiami čia.

Sostinėje lapai bus renkami ir išvežami iki gruodžio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)